×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-01-30
Novērtēta Siguldas novada pašvaldības interneta resursu popularitāte

Janvāra beigās publiskoti pirmie „Latvijas e-indeksa” mērījumu rezultāti, kas raksturo pašvaldību un valsts iestāžu e-vides attīstības līmeni.
Siguldas novada pašvaldība lielo novadu grupā ierindojas pirmajā vietā sadaļā “Pašvaldības interneta resursu popularitāte”, pierādot to ar augstu mājaslapas apmeklētāju skaitu, mobilo versiju un aktivitāti sociālajos tīklos. Pētījuma laikā – no 2013.gada 1.septembra līdz 2014.gada 31.augustam, Siguldas novada pašvaldības mājaslapas apmeklējumu skaits ir gandrīz 990 tūkstoši, no kuriem 223 496 ir unikālas IP adreses. 

Ņemot vērā, ka arvien vairāk iedzīvotāju internetu izmanto ne vien datorā, bet arī mobilajās ierīcēs – telefonā vai planšetdatoros –, Siguldas novada pašvaldība ir līdere arī mājaslapas mobilās versijas lietotāju skaita ziņā. Jāpiebilst, ka Siguldas novads ir tikai viena no 15 pašvaldībām Latvijā, kam mobilā mājaslapas versija ir izstrādāta.

Tāpat Siguldas novads ieņem trešo vietu starp lielajiem novadiem sociālo tīklu lietotāju piesaistē, jo e-indeksa aprēķini liecina, ka pētījuma periodā Siguldas novada sociālajos tīklos ir 208 sekotāji, rēķinot uz 1000 iedzīvotājiem. Tāpat veiktajā eksperimentā par pašvaldības digitālo saziņu, Siguldas novads uz jautājumu sociālajā tīklā twitter.com sniedza otro ātrāko atbildi – trīs minūšu laikā, savukārt uz jautājumu e-pastā pašvaldības darbinieki iedzīvotājam atbildēja 34 minūšu laikā, kļūstot par 29. ātrāko pašvaldību.

Latvijas e-indekss ir e-vides novērtējums valsts pārvaldes institūcijās un pašvaldībās. Tas sniedz priekšstatu, cik aktīvi un savai situācijai atbilstoši iestādes un pašvaldības izmanto mūsdienu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju sniegtos risinājumus, lai veicinātu sniegto pakalpojumu kvalitāti un pieejamību iedzīvotājiem un komersantiem.  Informācija e-indeksa izveidei pamatā gūta, veicot pašvaldību anketēšanu un datus papildinot ar citu pieejamo faktoloģisko informāciju. Latvijas pašvaldību e-indeksu izstrādā visu partneru pārstāvju darba grupa, savukārt metodika un indekss izstrādāts sadarbībā ar pētījumu centru SKDS, datu ieguvi veicot 2014. gada septembrī un oktobrī.

Jau ziņots, ka Siguldas novada pašvaldība aktīvi strādā pie pašvaldības pakalpojumu portāla izveides, kurā novadnieki varēs saņemt vairākus pašvaldības e-pakalpojumus, iegūt informāciju par pašvaldībā piedāvātajiem pakalpojumiem, to saņemšanas kārtību, nepieciešamajiem dokumentiem, kā arī iesniedzamajām veidlapām. Siguldas novada pašvaldības pakalpojumu portālā novadnieki varēs autorizēties ar e-parakstu, internetbankām, kā arī eID karti. Plānots, ka šī sistēma lietošanai iedzīvotājiem tiks nodota marta sākumā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi