×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-02-05
Siguldas Jauniešu kamerorķestris atklāj tautas mūzikas tradīcijas!

Šis gads Siguldas Jauniešu kamerorķestrim paies gan Skolu jaunatnes dziesmu svētku, gan arī mēroga ziņā vēl nepieredzēta starptautiska projekta „Latvija – Norvēģija. Atklāj tautas mūzikas tradīcijas” zīmē.

Sadarbība ar Bergenas jauniešu stīgu orķestri „Nesttun Unge Strykere” aizsākās 2013.gada oktobrī, kad koncertzālē „Baltais flīģelis” tapa kopīgs abu orķestru koncerts. Šī pārsteidzoši pozitīvā pieredze aicināja neapstāties un turpināt radošo sadarbību, meklēt un iepazīt abu tautu mūziku, atklāt kopīgo un atšķirīgo Latvijas un Norvēģijas muzikālajā mantojumā.

„Latvija – Norvēģija. Atklāj tautas mūzikas tradīcijas” ir EEZ programmas „Kultūras un dabas mantojuma saglabāšana un atjaunināšana” neliela apjoma grantu shēmas „Kultūras apmaiņa” projekts. Radītās mākslinieciskās vērtības – tautasdziesmu apdares – tautas mūziku padara pieejamu un saprotamu jauniešu auditorijai, atdzīvina jau piemirstās vērtības, aktualizējot Krišjāņa Barona, Emiļa Melngaiļa, Andreja Jurjāna folkloristu darbu, kas ar Dziesmu svētku kustības palīdzību stiprināja tautas pašapziņu un radīja priekšnoteikumus nacionālas valsts – Latvijas – nodibināšanai.

Projekta ietvaros jau ir tapušas vairākas jaunas tautasdziesmu un tautas melodiju apdares korim un orķestrim, kas pirmatskaņojumus Latvijā piedzīvoja 30.janvārī un 4.februārī koncertos Mālpilī un Vangažos. Šie koncerti bija nepieciešami arī tik svarīgajai skatuves pieredzei, lai ar lielu atbildības sajūtu un lepnumu varētu prezentēt latviešu tautas mūziku mūsdienīgā mūzikas ietērpā koncertā Bergenā Norvēģijā, kur Siguldas Jauniešu kamerorķestra muzikālie sabiedrotie būs Siguldas Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” koris, orķestris „Nesttun Unge Strykere”, Bergenas zēnu koris un Bergenas meiteņu koris. Koncerts notiks slavenajā Grīga hallē, kas pēc sava arhitektoniskā veidojuma līdzinās Siguldas koncertzālei: abas unikālās ēkas veidotas improvizēta koncertflīģeļa formā.

Projekta otrā fāze vainagosies ar latviešu un norvēģu tautas mūzikas apdarēm korim un orķestrim, kas šā gada oktobrī tiks atskaņotas koncertos Vidzemes koncertzālē Cēsīs un, protams, mūsu „Baltajā flīģelī”.

Informāciju sagatavoja:
Pēteris Plūme


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi