×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-02-05
Šonedēļ Siguldā notiks Pasaules čempionāts kamaniņu sportā; plānoti satiksmes ierobežojumi

Ar svinīgu Pasaules čempionāta dalībnieku parādi un atklāšanas ceremoniju 13.februārī plkst.18.00 tiks dots starts 45. FIL Pasaules čempionātam kamaniņu sportā, kas Siguldā norisināsies no 9. līdz 15.februārim Bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”.
Šīs ir 2015.gada atbildīgākās un nozīmīgākās sacensības kamaniņu sportā pasaulē, un gan mūsu, gan citu valstu komandu sportistiem būs nepieciešams īpašs atbalsts.

45.Pasaules čempionātā kamaniņu sportā piedalīsies sportisti no 21 valsts - Austrijas, Bulgārijas, Kanādas, Horvātijas, Čehijas, Lielbritānijas, Gruzijas, Vācijas, Indijas, Itālijas, Japānas, Dienvidkorejas, Norvēģijas, Polijas, Rumānijas, Krievijas, Šveices, Slovākijas, Ukrainas, ASV un Latvijas. Sacensībām reģistrētas 106 kamanas - 42 vīriešu, 40 sieviešu un 24 divnieku sacensībās. Savukārt Pasaules čempionāta noslēgumā gaidāmajās stafetes sacensībās piedalīsies 12 komandas. 

"Sigulda jau izsenis ir vieta, kur dzīvo Latvijas ziemas sports. Tieši šeit pirms vairāk nekā 100 gadiem izveidota pirmā kamaniņu trase ar vienu virāžu, distanču un kalnu slēpošanas trases un tramplīnlēkšanas tramplīni. Arī šodien Sigulda ir Latvijas ziemas sporta centrs ar vairākām kalnu slēpošanas trasēm, unikālo saldējamo distanču slēpošanas trasi un, protams, visai pasaulei zināmo Bobsleja un kamaniņu trasi, kas ik gadus uzņem pasaules kausus kamaniņu sportā un šodien, otro reizi atjaunotās Latvijas laikā – Pasaules čempionātu kamaniņu sportā. Sigulda ir vieta, kur kamaniņu sportisti vienmēr novērtē kvalitatīvi sagatavoto trasi un pilsētas infrastruktūru, piepildot šeit pavadīt laiku ar aizrautību un vēlmi atgriezties atkal un atkal", gatavojoties Pasaules čempionātam, norāda Uģis Mitrevics.
 

Pasaules čempionāta programma:

13.februārī plkst.9.30 notiks priekšsacīkstes Bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”.

Plkst.18.00 Atklāšanas ceremonija Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā. Sportistu parāde maršrutā Siguldas novada Kultūras centrs – Pils iela – Siguldas dzelzceļa stacijas laukums.Uzstāsies čellu grupa “Da Gamba” ar īpaši sagatavotu programmu un uguņošanu no "International Fireworks Design".

14.februārī Bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”:

  • plkst.10.10 notiks pirmais brauciens divvietīgām ekipāžām;
  • plkst.11.00–11.30 klātesošos izklaidēs „Radio 7” dīdžejs, notiks rīta izklaides bērniem, kurās piedalīsies pasaku tēli, kā arī sportiskas aktivitātes starta estakādē;
  • plkst.11.30 notiks otrais brauciens divvietīgām ekipāžām;
  • plkst.12.00 uzstāsies grupa „Musiqq”;
  • plkst.12.30 notiks pirmais brauciens sievietēm;
  • plkst.13.50 uzstāsies grupa „Musiqq”;
  • plkst.14.00 notiks otrais brauciens sievietēm.

Plkst.18.00 notiks apbalvošanas ceremonija Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā. Muzikālus sveicienus sniegs grupa „The Sound Poets” un „Radio 7”.

15.februārī Bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”:

  • plkst.10.10 notiks pirmais brauciens vīriešiem;
  • plkst.11.50–12.10 klātesošos izklaidēs „Radio 7” dīdžejs, notiks rīta izklaides bērniem, kurās piedalīsies pasaku tēli, kā arī sportiskas aktivitātes starta estakādē;
  • plkst.12.10 notiks otrais brauciens vīriešiem;
  • plkst.13.20 uzstāsies Gacho – „Spēka Tūres” jaunā albuma „Smaids līdz ausīm” prezentācija;
  • plkst.14.00 notiks komandu stafete;
  • plkst.15.00 uzstāsies Gacho – „Spēka Tūres” jaunā albuma „Smaids līdz ausīm” prezentācija;
  • plkst.15.30 plānota apbalvošanas ceremonija.

Ieeja visos pasākumos – bez maksas.

 

Pasākumu laikā plānoti satiksmes ierobežojumi

Lai nodrošinātu pasākuma apmeklētāju un dalībnieku drošību, plānoti šādi satiksmes ierobežojumi:

Pasaules čempionāta atklāšanas ceremonijas laikā 13.februārī plkst.18.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā:

  • no plkst.17.30 līdz 20.00 tiks slēgta satiksme Ausekļa ielas posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Raiņa ielai;
  • no plkst.17.50 līdz 18.20 (dalībnieku parādes norises laikā) tiks slēgta satiksme Pils ielas posmā no Leona Paegles ielas līdz Ausekļa ielai.

Apbalvošanas pasākuma un koncerta laikā 14.februārī plkst.18.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā: no plkst.17.30 līdz 20.00 tiks slēgta satiksme Ausekļa ielas posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Raiņa ielai.

13. un 14.februārī automašīnu novietošanai tiks slēgts stāvlaukums Ausekļa ielā 2 pie Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma. Šis laukums būs paredzēts tikai pasākuma organizatoriem un tehniskajam transportam.

Atklāšanas ceremonijas un apbalvošanas pasākuma dalībnieki un apmeklētāji automašīnas varēs novietot stāvlaukumā pie Siguldas novada Kultūras centra un Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centra. Apbraucamie ceļi: Krišjāņa Valdemāra – Šveices iela un Raiņa – Dārza – Blaumaņa iela.

Pasaules čempionāta galveno sacensību norise notiks 14. un 15.februārī no plkst.10.00 līdz 16.00 Bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”, kur ceļu satiksmes ierobežojumi netiek plānoti. Automašīnu novietošanai sacensību apmeklētājiem tiks izmantoti gan laukumi un zaļās teritorijas pie Bobsleja un kamaniņu trases „Sigulda”, kur automašīnu novietošanu regulēs piesaistītie zemessargi, gan arī pārējie pilsētas stāvlaukumi.

Informējam, ka automašīnu papildu novietošana tiks organizēta uz Peldu, Šveices, Stacijas un Allažu ielas gar ielas vienu pusi, ielas pretējā pusē izvietojot pagaidu ceļazīmes Nr.326 „Apstāties aizliegts” no 12. līdz 14.februārim.

Automašīnu novietošana uz ielām:
  • Peldu iela – posmā no olimpiskā centra „Sigulda” līdz Bobsleja un kamaniņu trasei „Sigulda” – gar ielas kreiso pusi virzienā no olimpiskā centra „Sigulda”;
  • Šveices iela – posmā no Bobsleja un kamaniņu trases „Sigulda” līdz pagriezienam gar ielas labo pusi virzienā no Bobsleja un kamaniņu trases „Sigulda”;
  • Stacijas iela – posmā no Rīgas ielas līdz Allažu ielai – gar ielas labo pusi virzienā no Rīgas ielas;
  • Allažu iela – posmā no Stacijas ielas līdz Andreja Pumpura ielai – gar ielas labo pusi virzienā no Stacijas ielas;
  • citās ielās transportlīdzekļu novietošana saskaņā ar ceļu satiksmes noteikumiem.

Plašāka informācija pieejama mājaslapā www.kamanas.lv.

Youtube


© www.sigulda.lv





KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi