×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-02-05
Pašvaldība aicina lauksaimniekus iesniegt zemes nomas līgumus reģistrācijai

Lai lauksaimniecības zemes nomnieks varētu izmantot pirmpirkuma tiesības uz atsavināmo zemi, zemes nomnieks vai iznomātājs mēneša laikā pēc zemes nomas līguma noslēgšanas, kas noslēgts rakstveidā uz termiņu, kas nav īsāks par pieciem gadiem, lauksaimniecības zemes nomas līguma atvasinājumu reģistrācijai Lauksaimniecības zemes nomas līgumu reģistrā, iesniedz personīgi Siguldas novada pašvaldības Īpašumu, būvniecības un investīciju pārvaldes Zemes nodaļā zemes lietu speciālistei Ilzei Urtānei (tālr.67800959, e-pasts ilze.urtane@sigulda.lv) Zinātnes ielā 7, Peltēs, Siguldas pagastā, Siguldas novadā. Ja zemes nomas līguma atvasinājumu iesniedz elektroniski, tas jānosūta uz e-pastu dome@sigulda.lv vai – pa pastu uz adresi Siguldas novada pašvaldībai Pils ielā 16, Sigulda, Siguldas novads, LV 2150.

Zemes nodaļas zemes lietu speciāliste, saņemot zemes nomas līguma atvasinājumu (apliecinātu kopiju), izdara atzīmi uz lauksaimniecības zemes nomas līguma atvasinājuma par reģistrēšanu un reģistrē to Siguldas novada Lauksaimniecības zemes nomas līgumu reģistrā un izsniedz izziņu par nomas līguma reģistrēšanu reģistrā.

Ja zemes nomas līgumā, kas reģistrēts Siguldas novada Lauksaimniecības zemes nomas līgumu reģistrā, tiek izdarītas izmaiņas līguma būtiskajās sastāvdaļās vai zemes nomas līgums tiek lauzts vai izbeigts ar tiesas nolēmumu, zemes nomnieks vai iznomātājs, savstarpēji vienojoties, mēneša laikā no dienas, kad izdarītas izmaiņas līgumā vai kad zemes nomas līgums tiek lauzts vai izbeigts ar tiesas nolēmumu, par to informē pašvaldību.

Pašvaldība Lauksaimniecības zemes nomas līgumu reģistrā reģistrē arī zemes nomas līgumus, kas noslēgti pirms 2014.gada 1.novembra. Lauksaimniecības zemes nomas līgumu reģistrā līgumu reģistrēšana notiks līdz 2015.gada 30.jūnijam.

Siguldas novada pašvaldība aicina lauksaimniekus iesniegt zemes nomas līgumus reģistrācijai Lauksaimniecības zemes nomas līgumu reģistrā.

Jau ziņots, ka likums „Par zemes privatizāciju lauku apvidos” nosaka, ka šī likuma 28.1.panta pirmajā daļā minētajai personai, kas ir lauksaimniecības zemes nomnieks, ir pirmpirkuma tiesības uz atsavināmo zemi, ja zemes nomas līgums ir reģistrēts attiecīgajā pašvaldībā. Šādā gadījumā lauksaimniecības zemes nomniekam ir pirmpirkuma tiesības arī uz to lauksaimniecības zemi, uz kuru pirmpirkuma tiesības neizmanto zemes kopīpašnieks.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi