×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-02-07
PAPILDINĀTS: Pašvaldība sveic 2014.gada otrajā pusgadā dzimušos novadniekus

7.februārī Siguldas koncertzālē „Baltais flīģelis” Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics svinīgā pasākumā „Esmu dzimis Siguldas novadā” sveica 2014.gada otrajā pusgadā dzimušos novadniekus un viņu ģimenes. Mazie novadnieki kā dāvinājumu no pašvaldības saņēma īpaši veidotas monētas, kurās iegravēts novada ģerbonis, dzimšanas gads un Siguldas Jaunās pils kontūra 3D tehnikā.

Pašvaldība šādu pasākumu organizē jau ceturto gadu, un 2014.gada otrajā pusgadā sveikti 124 mazuļi. Kopumā 2014.gadā Siguldas novadā piedzimuši un deklarēti 266 bērni, kas ir par 19 mazuļiem vairāk nekā 2013.gadā, kad tika reģistrēti 247 jaundzimušie.

„Mums – Siguldas novadam, ikkatrai ģimenei, katram cilvēkam un arī katram jaundzimušajam – ir savs stāsts. Tas ir stāsts par mīlestību, nesavtīgu došanu otram un cieņu. Tas ir stāsts par Siguldas novadu un tā iedzīvotājiem. Par vietu, kur mēs dzīvojam, kur aug mūsu bērni, kur sakņojas viņu māju sajūta. Un ģimene – ikviens tās loceklis – ir pamats katra novada attīstībai, ilgtspējai. Arī pasākumam „Esmu dzimis Siguldas novadā” ir savs stāsts! 2012.gadā īpašās piemiņas monētas pasniedzām 221 ģimenei, kurā piedzimis mazulis, bet 2014.gadā Siguldas novadā piedzimuši jau 266 jaundzimušie, un tas ir rekords! Sigulda ir vienīgā starp Latvijas pilsētām, kurā ir vērojams iedzīvotāju pieaugums atjaunotās Latvijas vēsturē. Un tas ir pateicoties Jums – ģimenēm, kurās dzimst pirmie, otrie, trešie un pat astotie bērni. Lai šī monēta ir kā apliecinājums un atgādinājums mazajiem novadniekiem, ka viņu lielās dzīves stāsta sākums ir Siguldas novadā,” atklājot pasākumu, teica Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

2014.gada augustā Siguldas novadā Diļļu un Lagzdiņu ģimenēs piedzimušas dvīņu māsiņas. Visvairāk bērnu piedzimuši augustā – 28, vismazāk – 17 bērni – jūlijā un septembrī.

Ik gadu pašvaldība mērķtiecīgi investē pašvaldībai piederošajā Siguldas slimnīcas attīstībā, un arī šogad Siguldas novada pašvaldība slimnīcas attīstībai piešķirs finansējumu, tostarp 13 tūkstošus eiro tieši Dzemdību nodaļas darba uzlabošanai, lai iegādātos mērinstrumentus un aprīkojumu kvalitatīvas jaundzimušo aprūpes veikšanai. Tiks iegādāta jauna fototerapijas lampa, neinvazīvs transkutānā bilirubīna mērītājs un dzirdes pārbaudes aparāts jaundzimušajiem.

Jaundzimušos novadniekus svinīgajā pasākumā „Esmu dzimis Siguldas novadā” sveica arī dziesminieks Goran Gora. Pēc svinīgā pasākuma novadnieku ģimenes tika aicinātas uz svinīgu cienastu no kafejnīcas „Mr.Biskvīts” un fotografēšanos.

Foto attēli no ģimeņu fotosesijām pieejami pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv. (Fotogrāfijas pa vienai var lejupielādēt arī nereģistrēti lietotāji.)

Siguldas novada pašvaldība pateicas par atbalstu SIA „Siguldas Minerālūdenim” par iespēju atveldzēties ar minerālūdeni „Sigulda” un „Turaida”.

Ielūgtās ģimenes, kuras pasākumu neapmeklēja, lai saņemtu jaundzimušo monētas, tiek aicinātas sazināties ar pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldi pa tālruni 67970848.

2015.gada pirmajā pusgadā dzimušos un novadā deklarētos mazuļus pašvaldība sveiks 2015.gada augustā.

Jau ziņots, ka portāla NeoGeo.lv pētījums liecina, ka Sigulda ir vienīgā no 20 pēc iedzīvotāju skaita lielākajām Latvijas pilsētām, kurā kopš 1990.gada, lai arī neliels (+1%), bet ir iedzīvotāju pieaugums.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi