×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-02-08
Siguldā apskatāma unikāla datoru un elektronikas izstāde

Siguldas pagasta Kultūras namā līdz 22.februārim apskatāmā Baltijā  lielākā kolekcionāra, siguldieša un Datoru muzeja īpašnieka Mihaila Babjoniševa veco datoru un vecās elektronikas eksponātu izstāde.

Ja pirms divdesmit gadiem dators Latvijas iedzīvotāju mājās bija brīnums, tad šobrīd tā jau ir ikdiena, tehnoloģijas attīstās strauji un vecā datortehnika lēnām tiek aizmirsta.

"Datoru muzejs Siguldā tapa 2007.gadā un sākotnēji tā bija neliela telpa, kurā bija apmēram ducis eksponātu. Pēc tam muzejs tika paplašināts, bet šobrīd jau arī jaunās muzeja telpas ir pārpildītas ar eksponātiem. Visa muzejā apskatāmā tehnika - datori, veci radio, televizori un telefoni ir ar mīlestību restaurēti un atjaunoti. Datoru muzejs ir privāts muzejs, kura apmeklējums ir bezmaksas, un to var apmeklēt visi. 80% no datoriem, kas atrodas muzeja rīcībā, ir darba kārtībā, pārējie tiek pakāpeniski atjaunoti”, stāsta veco datoru kolekcionārs Mihails Babjoniševs.

Izstādes apmeklētājiem Siguldas pagasta Kultūras namā ir iespēja apskatīt pirmo profesionālo galda datoru „Gulip 286”, pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados Bulgārijā ražotos cietos diskus ar tikai trīs megabaitu lielu atmiņu no datoriem „SM1” un „Minska 32”, kā arī novērtēt 20 kg smagu portatīvo datoru no 1980-to gadu sākuma.

Izstāde būs skatāma līdz 22.februārim darbadienās no plkst.10.00 līdz 19.00, sestdienās, svētdienās no plkst.10.00 līdz 14.00. Izstādes apmeklētājiem ir unikāla iespēja izstādes laikā satikties arī ar pašu kolekcionāru. Ieeja izstādē ir bez maksas.

Youtube


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi