×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-02-09
Aicina uz sarunu ciklu „Zaļā dzīvesveida seriāls” Siguldas pagasta Kultūras namā

Rūpējoties par iedzīvotāju un novadnieku veselību un mūžizglītību, Siguldas pagasta Kultūras nams aicina apmeklēt jaunu sarunu ciklu „Zaļā dzīvesveida seriāls”, kura otrā nodarbība notiks 15.februārī plkst.16.00 Siguldas pagasta Kultūras namā. To vadīs grāmatu „Zaļās receptes” un „ph receptes” autore Ilze Lipska, sarunā par minerālvielu lādiņu un enerģijas avotu mūsu organismam – zaļo kokteiļu un ph līmeņa uzturēšanu.

Par zaļajiem kokteiļiem noteikti vismaz reizi būs dzirdējis katrs, bet vai nogaršojis? Tiek uzskatīts, ka, dzerot zaļos kokteiļus, organisms būs vesels un sārmains. Un ar ko tad īsti zaļie kokteiļi ir izpelnījušies savu atzinību? Kas tad ir zaļie kokteiļi? Kas zaļos kokteiļus padara tik vērtīgus?

Tie ir sablenderēti zaļie lapu dārzeņi, zālaugi vai citas hlorofilu saturošas ēdamas lapas kopā ar augļiem. Pats svarīgākais, lai mēs ar uzturu uzņemtu hlorofilu. Fizioloģiski hlorofils apgādā mūsu organismu ar skābekli, tas rūpējās par veselību, dziedina un attīra orgānus un pat iznīcina mūsu iekšējos ienaidniekus, piemēram, patogēnas baktērijas, sēnes, vēža šūnas. Tā ir apbrīnojama dziednieciska viela, bet mēs to uzņemam ļoti niecīgos daudzumos.

Gatavojot blenderī zaļo kokteili, tajā saglabājas organismam vajadzīgās šķiedrvielas, un, kā zināms, zaļumi satur daudz šķiedrvielu. Ir vēl kāds pozitīvs aspekts – tie ir lētāki nekā zaļās sulas. Taču no zaļumiem grūti iegūt lielu daudzumu sulas, un, tikai no tiem gatavojot kokteili, tas būs rūgts. Tāpēc zaļos kokteiļus vēlams gatavot kopā ar augļiem, tad tie būs garšīgi un saldi.

Par šiem un daudziem citiem jautājumiem diskutēsim svētdien, 15.februārī, plkst.16.00 Siguldas pagasta Kultūras namā. Papildu informācija pa tālruni 26112886 vai e-pastā terezija.leimane@sigulda.lv. Dalības maksa – 2 eiro.

„Zaļā dzīvesveida seriāla” trešā sērija plānota 15.martā. Tikšanās reizē ar augu aizsardzības speciālisti Māru Kilēvicu – runāsim par bioloģisku saimniekošanu mazdārziņā. Seminārs domāts tiem, kas vēlas izaudzēt sev tīru un veselīgu pārtiku. Māra stāstīs par augu aizsardzību pret slimībām un kaitēkļiem bioloģiskajā dārzkopībā. Savukārt 12.aprīlī būs iespēja satikties ar zaļā dzīvesstila žurnāla „Vides Vēstis” galveno redaktori Anitru Toomu. Sarunas tēma – videi draudzīga saimniekošana.


Informāciju sagatavoja:
Siguldas pagasta Kultūras nama vadītāja
Terēzija Leimane


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi