×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-02-10
Ūdenssaimniecības infrastruktūras paplašināšanas aktivitātes Siguldā

2014.gada 10.aprīlī, noslēdzot līgumu starp Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un SIA „Saltavots”, tika uzsākta projekta „Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Siguldas novada Siguldas pilsētā, IV kārta”, Nr. 3 DP/3.5.1.1. 0/13/IPIA/VARAM/005, īstenošana. Projekta aktivitātes plānots pabeigt 2015.gada augustā.

Projekta ietvaros jau ir paplašināti kanalizācijas tīkli:
•    Ķiparu rajona Ievu ielā, Līgo ielā, Purva ielā, Upes ielā, Nākotnes ielā, Riekstu ielā;
•    Peltes – Kalnabeites rajona Lauku ielā, Avotu ielā, nelielā posmā Pļavu ielā, Helmaņa ielā;
•    Siguldas pilsētā -Televīzijas ielā, Miera ielā, Poruka ielā, Krišjāņa Barona ielā (posms), Cēsu ielā, Pērsieša ielā, Maijas ielā, Dzeņu ielā, Ventas ielā, Beites ielā.

Paplašinātās kanalizācijas sistēmas darbības nodrošināšanai ir izbūvētas, un tiek ekspluatētas piecas jaunas kanalizācijas sūkņu stacijas un rekonstruēta viena esošā kanalizācijas sūkņu stacija.

Centralizētās ūdensapgādes maģistrālie tīkli ir paplašināti Līgo ielā, Riekstu ielā, Lauku ielā (posmā no Mālpils ielas līdz Ventas ielai), Cēsu ielā, Pērsieša ielā. Izbūvēts ūdensvada šķērsojums zem Allažu ceļa (V58).

Tiek pabeigta tīklu izbūve Andreja Pumpura ielas posmā un Vildogas ielā. Tiks uzsākta kanalizācijas tīklu izbūve Melioratoru ielas un Kļavu ielas posmos.

Kanalizācijas tīklu izbūve vēl jāveic Stacijas ielas, Parka ielas, R.Blaumaņa ielas, Pūpolu ielas, Pulkveža Brieža ielas, Depo ielas, Strēlnieku ielas, Viestura ielas, Rīgas ielas, Pērles ielas, Zaru ielas, Augļu ielas un Jūdažu ielas posmos. Iepriekš norādīto ielu posmus, kur tiks paplašināti kanalizācijas tīkli. Skatīt plānā.

Ūdensapgādes tīkli tiks paplašināti Parka ielas un Allažu ielas tajos posmos, kur tiks paplašināti kanalizācijas tīkli.

Pateicoties iespējai piesaistīt ES Kohēzijas fonda finansējumu un saņemt Siguldas novada Domes galvojumus aizņēmumiem, laikā posmā no 2010.gada septembra līdz 2015.gada janvārim Siguldā kanalizācijas tīkli ir paplašināti par 19 km, ūdensapgādes tīkli par 10,5 km.

Siguldas iedzīvotāji nav aktīvi un nesteidzas savus īpašumus pieslēgt centralizētajiem kanalizācijas un ūdensapgādes tīkliem. Tikai neliela daļa nekustamo īpašumu īpašnieki savus īpašumus ir pieslēguši centralizētajai kanalizācijas sistēmai Viršu ielā, Nākotnes ielā, Līgo ielā, Ievu ielā, Čiatūras ielā, Jura Ozola ielā, Akāciju ielā, Rožu ielā, Rotas ielā, Pureņu ielā, Pulkveža Brieža ielā posmā no Nītaures ielas līdz Rūdolfa Blaumaņa ielai.

Veicot decentralizēto kanalizācijas sistēmu šķidro sadzīves atkritumu uzskaiti 2014.gadā ir konstatēts, ka no iepriekš norādīto ielu nekustamo īpašumu decentralizētajām kanalizācijas sistēmām SIA „Saltavots” un SIA „Jumis” kopā ir izveduši un nogādājuši Siguldas notekūdeņu attīrīšanas iekārtās tikai 197 m3 sadzīves notekūdeņus. Ekonomiska ūdens patēriņa gadījumā mājsaimniecības, kuras īpašums pieslēgts centralizētajai kanalizācijas sistēmai, notekūdeņu apjoms gadā ir 36m3. Uzskaites dati par decentralizēto kanalizācijas sistēmu šķidro sadzīves atkritumu savākšanu 2014. gadā ir iesniegti Siguldas novada pašvaldībai.
Aicinām Siguldas iedzīvotājus ievērot Siguldas novada Domes saistošajos noteikumos „Par atkritumu apsaimniekošanu Siguldas novadā” noteikto decentralizēto kanalizācijas sistēmu šķidro sadzīves atkritumu apsaimniekošanas kārtību.


Informāciju sagatavoja:
Silvija Zaharāne
projektu vadītāja

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi