×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-02-16
Sestdien Siguldā uzstāsies grupa „Cespervek Trio”

Siguldas koncertzāle „Baltais flīģelis” piedāvā unikālu un neparastu programmu – sestdien, 21.februārī, plkst. 18.00 notiks režisora Dzigas Vertova filmas „Vīrs ar kameru” demonstrējums, kam jaunu dzīvās mūzikas pavadījumu, radītu speciāli šim koncertam, pirmatskaņos grupa no Spānijas „Caspervek Trio”. Dokumentālā filma „Vīrs ar kameru”, ko 1929.gadā radījis leģendārais režisors Dziga Vertovs, atzīta par visu laiku labāko mēmo dokumentālo filmu pasaulē.

„Caspervek Trio” ir spāņu instrumentālā grupa, kas īpašu uzmanību velta mūzikas un vizuālās mākslas integrācijai. Trīs jauni mūziķi – Braiss Gonsaless (Brais González Pérez, klavieres, ģitāra), Blass Kastaņjers (Blas Castañer Ibáñez, sitaminstrumenti) un latviešu izcelsmes vijolnieks Eduards Vecbaštiks satikās Augstākajā Mūzikas konservatorijā Spānijā, Vigo pilsētā, un 2013.gadā uzsāka sadarbību ar ideju tiešā izpildījumā veidot muzikālu pavadījumu mēmā kino klasikas filmām, komponējot tām jaunu mūziku.

„Caspervek Trio” par vienu no saviem galvenajiem mērķiem izvirza emociju un izjūtu pārraidīšanu audiovizuālas uztveres ceļā. Pēc šāda koncepta „Caspervek Trio” pēta mūzikas un attēla mijiedarbību, kā arī abu mākslas veidu iedarbību uz publiku, lai veidotu dzīvu izrādi, kas aizved pie mākslinieciskas izrādes pirmsākumiem, kad mākslas veidu tiešums un vienlīdzība bija izrādes radīšanas stūrakmens. Trio mākslinieku iegūtā klasiskā izglītība ļauj apvienot džeza, minimālisma, elektroniskās mūzikas un tautas folkloras elementu iespējas.

Neskatoties uz neilgo darbības laiku, grupas repertuārā jau ir oriģināli skaņu celiņi plaša spektra filmām no ekspresionisma lielmeistaru darbiem līdz Skandināvijas klasikai un neatklātām spāņu pērlēm. Sadarbībā ar Pontevedras muzeju, grupa ierakstījusi pirmo skaņu celiņu filmai „Miss Ledyia” – pirmajai rietumu Spānijā uzņemtajai filmai. „Caspervek Trio” piedāvājumā ir arī spāņu kino pioniera, viena no Eiropas 20.gadsimta sākuma novatoriskāko filmu režisora, Segundo de Chomón īsfilmu antoloģija.

2014.gada jūlijā „Caspervek Trio” pirmizrādīja savu pirmo pašradīto audiovizuālo projektu „Omnes”, kas veikts sadarbībā ar Santjago de Compostela universitāti – 60 minūšu garu vizuālo simfoniju par vardarbību, prostitūciju un citiem dzimumu līdztiesības jautājumiem. Pateicoties savai daudzpusībai, grupa regulāri uzstājas dažādos pasākumos: filmu festivālos, klasiskās mūzikas koncertos un alternatīvās mūzikas festivālos.

Biļetes var iegādāties „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv, kā arī koncertzāles „Baltais flīģelis” kasē, Šveices ielā 19, Siguldā, darba dienās no plkst.10.00 līdz 18.00, kases tālrunis 67974787. Biļešu cena 10 eiro.

Grupu „Caspervek Trio” radījusi triju kultūru mijiedarbība:

Eduards Vecbaštiks:
Dzimis Rīgā (Latvija) 1991.gadā. Sācis mācīties vijoli 4 gadu vecumā, vijoles klasi vidējā grāda konservatorijā pabeidzot ar Goda Matrikulu. Ortigueiras Jauno izpildītāju konkursa (Galīsija, Spānija) pirmās prēmijas laureāts. Studijas beidzis Vigo Augstākajā Mūzikas konservatorijā. Strādā kā koncertmeistars vairākos Galīsijas simfoniskajos un kamerorķestros. Sadarbojas ar dažādiem nacionāla un starptautiska līmeņa orķestriem, no kuriem jāizceļ OJSG (Spānija) un NJO (Nīderlande), koncertējot Spānijā, Portugālē, Nīderlandē un Itālijā.
Braiss Gonsaless (Brais González Pérez):
Dzimis Vigo (Galīsija, Spānija) 1987.gadā. Studējis Zalcburgas Mocarteum universitātē un Vigo Augstākajā Mūzikas konservatorijā. Uzvarējis vairākos starptautiskos pianistu konkursos, no kuriem jāizceļ „San Sebastian International Competition 2013” (Spānija) „Ferrol International Piano Competition 2012” (Spānija) un „Nikolai Rubinstein Paris International Prize” (Francija). Uzstājies kā solists vai kamermūziķis daudzās pilsētās Spānijā, Portugālē, Francijā, Holandē, Vācijā, Lielbritānijā un Austrijā. Komponējis skaņdarbus EPMVC orķestrim (Portugāle) un Vigo Augstākajai Mūzikas konservatorijai (Spānija), rakstījis mūziku Andalūzijas TV Canal Sur BSO dokumentālo filmu studijai un bijis Malagas kolektīva „Bramnova” mākslinieciskais vadītājs.
Blass Kastaņjers (Blas Castañer Ibáñez):
Dzimis Pedralbā (Valensija, Spānija) 1992.gadā. Sācis apgūt sitamos instrumentus 4 gadu vecumā. Ar izcilību beidzis Benagvasilas vidējā grāda konservatoriju, studijas beidzis Vigo Augstākajā Mūzikas konservatorijā. Benetuseras Starptautiskajā sitaminstrumentālistu konkursā (Spānija) izcīnījis pirmo prēmiju. Ir vairāku Valensijas un Galīsijas pūtēju orķestru mūziķis, kā arī sadarbojas ar vairākiem orķestriem nacionālā mērogā.


Informāciju sagatavoja:
Sandra Zandberga
Koncertzāles „Baltais flīģelis” vadītāja


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi