×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-02-16
Aicina piedalīties projektā „Tautastērps pašu rokām” tautisko cimdu adīšanā

2015.gada garumā notiks projekta „Tautastērps pašu rokām. III daļa – „Cimdi, zeķes un brunči”” praktiskās un teorētiskās nodarbības. Aicināti piedalīties visi novada iedzīvotāji, kuri vēlas pilnveidot savu tautastērpu vai vienkārši izmantot iespēju iemācīties adīt skaistus cimdus vai zeķes.

Praktiskās nodarbības cimdu adīšanā vadīs Tautas daiļamata meistare Ilze Kopmane, kura darbojas Inčukalna novada dienas centra „Vangaži” „Amatnieku kopā”. „Mans lauciņš ir adīšana un etnogrāfisko rakstu saglabāšana. Savulaik Imants Ziedonis teica, ka latviešu cimds ir liekams kultūras dārgumu krātuvē līdzās persiešu paklājam, japāņu un indiešu zīdam, Briseles mežģīnēm. Adot cimdus, ieskatieties mūsu etnogrāfiskajos rakstos, krāsu salikumos un mācieties skaistumu! Adīšana ir arī lielisks līdzeklis stresa noņemšanai. Pēc saspringtas darba dienas man pietiek kaut vai pusstundu paadīt, un es jūtu, ka esmu kļuvusi mierīga un līdzsvarota”, piebilst Ilze Kopmane.

Pateicoties Siguldas novada Domes finansiālajam atbalstam, projektu īsteno Tautas lietišķās mākslas studija (TLMS) „Vīgrieze” sadarbībā ar Siguldas pagasta Kultūras namu. Plašāka informācija par plānotajām aktivitātēm tiks sniegta pirmajā tikšanās reizē.

Pirmā nodarbība notiks ceturtdien, 19.februārī, Siguldas pagasta Kultūras namā /Zinātnes ielā 7b/ no plkst.18.00 līdz 21.00. Uz nodarbību līdzi jāņem adāmadatas, dzijas, kā arī, ja iespējams, pašadīts cimdu pāris.

Lūdzam iepriekš pieteikties līdz 19.februārim, sūtot e-pastu uz sandra.kanca@gmail.com. Papildus informācija pie Sandras Kančas, zvanot pa tālruni 29179952. Aicināti visa vecuma dalībnieki ar vai bez priekšzināšanām rokdarbos!

Projekta dalībnieku līdzmaksājums vienai nodarbībai ir 2 eiro.


Informāciju sagatavoja:
Gundega Pētersone
TLMS „Vīgrieze” vadītāja


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi