×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-02-16
Aicina uz sarunu, lai apzinātu iedzīvotāju vajadzības, vietējās teritorijas attīstību

Lai Rīgas rajona Lauku attīstības biedrība (darbības teritorija – Siguldas, Sējas, Mālpils, Inčukalna, Krimuldas novadi) noteiktu turpmākos veicamos pasākumus, rīcības un aktivitātes Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.–2020.gadam pasākumā „Atbalsts LEADER vietējai attīstībai (sabiedrības virzīta vietējā attīstība)”, visi interesenti tiek aicināti piedalīties vienā no četrām „Ideju darbnīca” darba grupām, kuru ietvaros tiks apzinātas vietējo iedzīvotāju vajadzības, idejas, kā arī redzējumi par vietējās teritorijas attīstību, to veicinošajiem un kavējošajiem faktoriem, kas notiks Siguldas novadā:

  • 11.martā plkst.11.00 Siguldā, Dārza ielā 2A;
  • 17.martā plkst.12.00 Siguldas pagastā, Zinātnes ielā 7, Siguldas pagasta Kultūras namā;
  • 26.martā plkst.12.00 Mores pagastā, Siguldas ielā 13, Mores pagasta Tautas namā.

Lūdzam iepriekš pieteikties dalībai darba grupā, kas notiks Siguldas, Mores pagastos un Siguldas pilsētā, pie Inetas Eriksones pa tālruni 26341991, 67800955 vai e-pastu ineta.eriksone@sigulda.lv.

Kas ir LEADER?

LEADER būtība ir uzlabot dzīves kvalitāti cilvēkam laukos, domājot gan par ekonomiskajiem, sociālajiem uzlabojumiem un vides saglabāšanas iespējām.

LEADER vīzija – ar dzīvi apmierināts cilvēks laukos, kas spēj realizēt savas ekonomiskās un sociālās vajadzības pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai.

LEADER pieeja tiek balstīta uz vietējās attīstības stratēģijas izstrādi, kas paredzētas skaidri noteiktu vietēja līmeņa problēmu risināšanai, kas aktuālas konkrētās lauku teritorijas iedzīvotājiem, kā arī nosaka vietējās teritorijas attīstības prioritātes. Stratēģijas izstrādē un īstenošanā tiek izmantota apvērsta pieeja, kas nosaka aktīvu iedzīvotāju iesaistīšanu gan stratēģijas izstrādē, gan apstiprināšanā un stratēģijas īstenošanā.

Savukārt, lai nodrošinātu kopīgu skatījumu uz lauku attīstības jautājumu risināšanas iespējām, stratēģijas izstrāde, saskaņošana un īstenošana tiek uzticēta vietējām partnerībām, kuras apvieno pārstāvjus no dažādiem lauku attīstībā iesaistītiem sektoriem un lauku iedzīvotāju interešu grupām. Rīgas rajona Lauku attīstības biedrība ir vietējā partnerība, kura darbojas Siguldas, Sējas, Mālpils, Inčukalna un Krimuldas novados.

Ko LEADER dod lauku iedzīvotājam?
  • iespēju pašiem noteikt lauku attīstības virzienus, iesaistoties lauku teritorijas vajadzību noteikšanā;
  • iesaistīties lēmumu pieņemšanā par noteiktām lauku attīstības idejām (projektiem) nepieciešamo atbalstu;
  • īstenot vietējās attīstības projektus, kas vērsti uz dzīves kvalitātes uzlabojumiem konkrētā lauku teritorijā;
  • jaunu skatījumu uz lauku dzīves apstākļiem un iespējām;
  • rod iespēju veidot vai uzlabot lauku iedzīvotājam nepieciešamos pakalpojumus pēc iespējas tuvāk viņa dzīves vietai;
  • veido piederības sajūtu un lepnumu par savu teritoriju un vairo iespējas lauku teritorijā;
  • dod iespēju paplašināt vietējās zināšanas, motivācijas, resursus un izmantot tos savas dzīves kvalitātes uzlabošanai;
  • uzsākt jaunas ekonomiskās aktivitātes lauku teritorijās un palielinātu esošā produkta vai jaunizveidotā produkta konkurētspēju un atpazīstamību tirgū;
  • rūpēties par lauku teritorijai raksturīgās kultūras un dabas vides, tradīciju saglabāšanu un saudzīgu (ilgtspējīgu) izmantošanu.


Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada pašvaldības galvenā lauku atbalsta speciāliste
Ineta Eriksone


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi