×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-02-20
Koncertzālē "Baltais flīģelis" skanēs džeza mūzikas koncerts

Svētdien, 1.martā, plkst.18.00 koncertzālē „Baltais flīģelis” notiks džeza mūzikas koncerts, kurā uzstāsies Aminata Savadago un Harija Baša trio. Virtuozā pianista Harija Baša klavieru trio sastāvā uzstāsies mūziķi Kaspars Kurdeko (sitaminstrumenti) un Reinis Ozoliņš (kontrabass). Džeza mūzikas koncertprogrammā skanēs populāras džeza un R&B melodijas, kas talantīgās dziedātājas Aminatas Savadogo izpildījumā iegūst svaigu un mūsdienīgu skanējumu.

Džeza pianists Harijs Bašs ar mūziķiem Kasparu Kurdeko un Reini Ozoliņu satikās 2013.gadā festivālā „Summertime”, kurā izveidojies trio, kas sev piepulcinājis jaunu solistu: „Priecājos, ka mums pievienoties piekrita jaunā, talantīgā dziedātāja Aminata Savadogo, kura ir ļoti muzikāla un stilīga. Viņas izpildījumā klasiskā džeza melodijas iegūst svaigu un mūsdienīgu skanējumu,” stāsta mūziķis H.Bašs.

Harijs Bašs ir viens no Latvijas labākajiem džeza pianistiem. Akadēmisko klavierspēli mācījies Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Jau vidusskolas laikā sāka spēlēt pazīstamajā grupā „Inversija”, kādu laiku bija šī ansambļa vadītājs. Pēc „Inversijas” panākumiem festivālā „Liepājas dzintars” sākās sadarbība ar Raimondu Paulu. Abi izcilie pianisti kopīgi muzicēja klavierduetā, kas savulaik guva milzīgas ovācijas lielākajās koncertzālēs, tajā skaitā programmās kopā ar Allu Pugačovu, Valēriju Ļeontjevu un citiem. 1998.gadā, godinot Džordža Gēršvina simtgadi, Harijs Bašs kopā ar Raimondu Paulu spēlēja koncertu sēriju Latvijas Nacionālajā operā, šī koncerta ieskaņojums izdots CD formātā. No 1985. līdz 1992.gadam Harijs Bašs bija Latvijas Radio bigbenda pianists, pēc tam brīvmākslinieks. Spēlējis solo ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentu simfonisko orķestri, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Liepājas simfonisko orķestri, Vidzemes kamerorķestri, profesionālo pūtēju orķestri „Rīga”, Kaļiņingradas simfonisko orķestri, Valsts Akadēmisko kori „Latvija”, kā arī sadarbojies ar solistiem Inesi Galanti, Intaru Busuli, Lindu Leen, Mariju Naumovu, Olgu Pīrāgu, Kristīni Zahārovu, vokālo grupu „Framest” un citiem māksliniekiem un kolektīviem.

Savukārt Aminata Savadogo ar dziedāšanu sāka nodarboties 13 gadu vecumā pie privātskolotājas Nadeždas Buharovas. Pabeidza Bolderājas mūzikas un mākslas skolu un vidusskolu flautas specialitātē. Patlaban studē Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē Starptautisko ekonomisko attiecību programmā, bet, neskatoties uz to, mīlestība uz mūziku ir lielāka, tāpēc Aminata grib savu dzīvi saistīt ar dziedāšanu.
No 2010. līdz 2013.gadam Aminata bija vokāliste Jāņa Stībeļa ansamblī, ar kuru piedalījās koncerttūrē „Diapozitīvi”, „Eirodziesma 2011”, „Muzikālā banka” un albuma „Summer City” ieskaņošanā. Piedalījusies vairākos televīzijas šovos. „Kanāla 2” un TV3 šovā „Jaunā Talantu Fabrika” ieguva 1.vietu ar pašas komponēto dziesmu „I Can Breathe”. Sadarbībā ar producentu Kasparu Ansonu un dziedātāju Donu izdevusi savu pirmo singlu „I Can Breathe”. Aminata Savadogo: „Šī būs mana pirmā nopietnā pieredze saistībā ar džezu un piedzīvojums, šķiet, būs aizraujošs.”

Kaspars Kurdeko ir sitaminstrumentālists un komponists, studējis Amsterdamas Mūzikas konservatorijā džeza nodaļā. Ar savu internacionālo džeza kvartetu „DekoMotion” Kaspars ir ieguvis prestižu starptautisko balvu džeza konkursā Keep Aye Jazz Award 2010 Nīderlandē, kā arī ieguvis specbalvu kā labākais izpildītājs.
Lai paplašinātu savas mūzikas studijas un pieredzi, Kaspars devies studēt uz
New York Manhattan School (ASV).

Reinis Ozoliņš ir jauns, talantīgskontrabasists un basģitārists. Šobrīd viņš studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza nodaļā, kontrabasa specialitātē. Aktīvi piedalās vairākos džeza un populārās mūzikas projektos.

Informāciju apkopoja:
koncertzāles „Baltais flīģelis” vadītāja
Sandra Zandberga


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi