×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-02-23
Siguldas naktsmītnes 2014.gadā uzņēmušas rekordlielu viesu skaitu

Aizvadītajā gadā Siguldas novada viesnīcas un citas tūristu mītnes uzņēmušas rekordlielu viesu skaitu, kuru kopējais nakšņojumu skaits pārsniedz 82 485, liecina apkopotie Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Salīdzinot ar 2013.gadu kopējais apkalpoto personu skaits viesnīcās un citās tūristu mītnēs ir pieaudzis par 28.7%, savukārt pavadīto nakšu palielinājies par 32.4%.

Vietējais tirgus 2014.gadā Siguldas novada naktsmītnēs veido 47.9% no tirgus (0.2% izaugsme gadā) un, salīdzinot  ar 2013.gadu, tas pieaudzis apkopoto viesu skaitā par 29%, bet pavadīto nakšu skaitā par 27.5%.

Ārvalstu nakšņotāju tirgus kopējā apjomā veido 52.1% un salīdzinot ar 2013.gadu, tas pieaudzis dinamiskāk kā vietējais tirgus: viesu skaitā par 32.4% un pavadīto nakšu skaitā vēl vairāk – par 36%.

Populārāko ārvalstu TOP palicis nemainīgs, pirmajā vietā ierindojot Vāciju, kas veido 32% no apkalpotajām ārvalstu personām, otrajā vietā Krieviju ar 15.67%, Igauniju ar 13% un Lietuvu ar 6.7%.

2014.gadā ievērojami izauguši Nīderlandes tirgus (pieaugums 175%), kā arī Austrijas tirgus (pieaugums 452%).

2014.gadā viesnīcās apmetušies 73% apkalpoto personu, 11% izvēlējušies viesu mājas, savukārt 16% devuši priekšroku kempingiem, jauniešu tūristu mītnei vai atpūtas kompleksiem.

Ārzemju tūristi vairāk priekšroku devuši viesnīcām – 78%, savukārt vietējie ceļotāji vairāk izvēlējušies kempingus, jauniešu tūristu mītnes un atpūtas kompleksus.

2014.gadā pieaugums pavadīto nakšu skaita ziņā Siguldas naktsmītnēs ir visos ceturkšņos: 1.ceturksnī 37.3%, 2.ceturksnī 27.8%, 3.ceturksnī 39.1%, 4.ceturksnī 21.7%.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi