×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-02-24
Latvijas III Ziemas Olimpiādē piedalīsies vairāki Olimpisko spēļu medaļnieki

Startam Latvijas III Ziemas Olimpiādē Siguldā ir pieteikušies arī vairāki ziemas Olimpisko spēļu dalībnieki un medaļnieki, kuri pirms gada piedalījās XXII Ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos. Latvijas Ziemas Olimpiādes lāpas iedegšana notiks jau šo piektdien, 27.februārī, Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā.

Kopumā startam Latvijas III Ziemas Olimpiādē ir pieteikušies 555 ziemas sporta veidu pārstāvji no 39 Latvijas novadiem un pilsētām. Tajā skaitā Soču ziemas Olimpisko spēļu sudraba medaļnieki bobslejā Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens un Jānis Strenga, kā arī bronzas medaļnieki kamaniņu sportā Elīza Tīruma, Andris un Juris Šici. Tāpat savu novadu komandās ir pieteikti tādi Olimpieši kā Inārs Kivlenieks (kamaniņu sports), Jēkabs Saulītis un Evita Krievāne (šorttreks), Oskars Ķibermanis un Intars Dambis (bobslejs), Kristaps Zvejnieks (kalnu slēpošana), Jānis Paipals, Madara Līduma, Arvis Liepiņš un Oļegs Maļuhins (distanču slēpošana).

Latvijas III Ziemas Olimpiāde notiks Siguldā un atsevišķos sporta veidos arī Priekuļos, Valmierā, Ventspilī un Tukumā jau nākamajā nedēļas nogalē no 6. līdz 8.martam. Siguldā norisināsies pieci no deviņiem Olimpiādē iekļautajiem sporta veidiem – kamaniņu sports, bobslejs, kalnu slēpošana, snovbords un distanču slēpošana. Savukārt atlikušo četru sporta veidu sacensības tiks organizētas citās Latvijas pilsētās un novados. Olimpiādes hokeja turnīrs notiks Valmierā, Priekuļos sacentīsies biatlonisti, Tukumā tiks noskaidroti Olimpiādes labākie kērlinga spēlētāji, bet Ventspilī norisināsies šorttreka sacensības.

Lielākais dalībnieku skaits ir pieteicies hokeja turnīram, kur nūjas krustos 158 sportisti, tajā skaitā arī 37 dāmas. Daudz neatpaliek arī distanču slēpošana ar 157 sportistiem, bet pirmo trijnieku noslēdz kērlings ar 90 dalībniekiem. Pārējos sporta veidos skaitliski ir mazāk dalībnieku: kalnu slēpošana – 51, biatlons – 39, snovbords – 33, kamaniņu sports – 18, šorttreks – 15, bobslejs – 9 sportisti.

Lielākā sportistu delegācija Latvijas III Ziemas Olimpiādē būs pārstāvēta no Rīgas pilsētas, kur septiņos sporta veidos sacentīsies 97 sportisti. Lielas delegācijas būs arī no Siguldas, Tukuma un Ogres novadiem, kuri uz Olimpiādi vedīs attiecīgi 52, 42 un 38 sportistus.

Latvijas Ziemas Olimpiāde ir augstākā līmeņa kompleksais sporta pasākums Latvijā un, kurā, noskaidrojot labākos Latvijas sportistus, piedalīsies pašvaldību komandas. Olimpiāde notiek reizi četros gados. Līdz šim visas Latvijas Ziemas Olimpiādes (2005.gadā un 2010.gadā) norisinājušās Siguldā. Jāpiezīmē, ka Latvijas III Ziemas Olimpiādei bija jānotiek pagājušajā gadā, taču ziemai neraksturīgo laika apstākļu dēļ, Olimpiādes sacensības tika pārceltas uz 2015.gadu.

Latvijas II Ziemas Olimpiādē, kas notika 2010.gadā, piedalījās 690 labākie sportisti no 42 pašvaldībām.

Latvijas III Ziemas Olimpiādes ietvaros plānotie pasākumi:

  • 27.februārī plkst.16.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā – lāpas iedegšana un lāpas stafetes sākums;
  • 6.martā plkst.19.00 Siguldas Svētku laukumā – Latvijas III Ziemas Olimpiādes atklāšanas ceremonija ar dalībnieku parādi;
  • 7.martā plkst.17.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā – 1. un 2. dienas apbalvošanas ceremonija;
  • 8.martā plkst.14.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā – 3.dienas apbalvošana un Latvijas III Ziemas Olimpiādes noslēguma ceremonija.


Latvijas III Ziemas Olimpiādes sporta sacensības:

  • Distanču slēpošana: 6. – 8.martā plkst.10.00 Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā;
  • Kalnu slēpošana: 6. – 8.martā plkst.8.45 olimpiskajā centrā „Sigulda”;
  • Snovbords: 7.martā plkst.12.00 olimpiskajā centrā „Sigulda”, slope style disciplīna Žagarkalnā 6.martā;
  • Kamaniņu sports: 7. – 8.martā plkst.10.00 Bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”;
  • Bobslejs: 14.martā plkst.12.00 Bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”;
  • Šorttreks: 7. – 8.marts, Ventspils, Olimpiskais centrs „Ventspils”;
  • Biatlons: 7. – 8.marts, Priekuļi, Cēsu Olimpiskais centrs;
  • Hokejs: 5. – 8.marts, Valmiera, Vidzemes Olimpiskais centrs;
  • Kērlings: 6. – 8.marts, Tukums, Tukuma ledus halle.


Laikapstākļu dēļ sacensību norises laikos un vietās iespējamas izmaiņas, lūdzam sekot aktuālajai informācijai interneta vietnēs www.sigulda.lv un www.sigulda2015.olimpiade.lv. Visa informācija par slēpošanas disciplīnām ir pieejama www.infoski.lv.

Plānotie ceļu satiksmes ierobežojumi:

Lai nodrošinātu pasākuma apmeklētāju un dalībnieku drošību, 27.februārī no plkst.16.00 līdz plkt.16.40 plānots īslaicīgi slēgt satiksmi Pils ielā posmā no Ausekļa ielas līdz Šveices ielai uz lāpas stafetes norises laiku.
6.martā no plkst.18.30 līdz plkst.20.00 plānots slēgt satiksmi L.Paegles ielā posmā no Lāčplēša ielas līdz Svētku laukumam un Cēsu ielā posmā no Lāčplēša ielas līdz Svētku laukumam.

Latvijas Olimpisko komiteju atbalsta ģenerālsponsori SIA „Latvijas Mobilais telefons” un AS „Latvijas Valsts meži”; LOK sponsori – AS „Swedbank” un AS „Latvijas Gāze”; LOK sadarbības partneri SIA „Moller Auto Krasta” un SIA „JCDecaux Latvija”. Siguldas novada pašvaldības sadarbības partneri - Valmieras pilsētas pašvaldībai, Ventspils pilsētas pašvaldībai, Tukuma novada pašvaldībai un SIA „Tukuma ledus halle”, Cēsu novada pašvaldībai, Priekuļu novada pašvaldībai, Latvijas Slēpošanas savienībai par atbalstu sporta bāžu un aprīkojuma nodrošināšanā.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Mālmeisters
LOK preses sekretārs


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi