×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-03-03
Gunāra Dukštes foto izstāde aizceļojusi uz Luksemburgu

Ceturtdien, 5.martā, Eiropas Savienības Tiesas ēkā Luksemburgā atklās gaisa balonu pilota Gunāra Dukštes foto izstādi „Lidojumā! Pieskārieni Latvijai”. Izstāde norisinās Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmas ietvaros.

Gunārs Dukšte ir Latvijas gaisa kuģošanas pionieris un gaisa balona pilots-kapteinis ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi lidošanā ar gaisa baloniem. Viņam pieder vairāki Latvijas rekordi lidojumos dažādās kategorijās – gan augstumā, gan tālumā un ilgumā. Daudzus gadus Gunāra "Pilota dienasgrāmatā" līdzās katra lidojuma precīziem tehniskajiem pierakstiem ir krājušās arī vizuālās piezīmes – fotogrāfijas no putna lidojuma.

Izstādē būs izvietoti vairāk nekā 30 viņa fiksēti foto attēli ar Latvijas dabas skatiem četros gadalaikos.

Pats autors par savām fotogrāfijām saka, ka tās nav ierastās Latvijas dabas ainavas. Izstādē būs apskatāmi netradicionālāki foto: "Vairums attēlu atšķiras no tradicionālajām aerofotogrāfijām un to kolekcijām. Necentieties atrast bildes ar klasiskām pastkaršu ainavām, tūristu iecienītiem un vēsturiskiem objektiem! Tās būs manas sajūtas un bikli pieskārieni Latvijai. Mazas glezniņas!"
Izstāde no 5. līdz 31.martam norisināsies Eiropas Savienības Tiesas namā, Boulevard Konrad Adenauer, Kirchberg, Luksemburgā.
Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts izstādi rīko sadarbībā ar ES Tiesu un Latvijas vēstniecību Beļģijā un Luksemburgā.

Izstāde ir iekļauta Latvijas prezidentūras ES Padomē kultūras programmā, kuras pamatvērtības ir laikmetīgums, unikalitāte un izcilība. Tās mērķis ir atklāt Latviju kā augstas profesionalitātes un kultūras sasniegumu izcelsmes un iedvesmas centru, kultūras tūrisma galamērķi un uzticamu sadarbības partneri. Prezidentūras kultūras programmu veido apmēram 200 pasākumu visā pasaulē, un tā ir vērienīgākā Latvijas kultūras izcilības prezentācija ārvalstīs kopš neatkarības atjaunošanas.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu iznāca gaisa kuģotāja Gunāra Dukštes unikālu fotogrāfiju kolekcija grāmatā „Lidojumā! Pieskārieni Latvijai”.

Informāciju sagatavoja:
Rita Lūse
Projektu koordinatore


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi