×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-03-06
Laurenču sākumskolas deju kolektīvs ieguvis tautastērpus

Kā daudzi Latvijas skolu dejotāji, arī Laurenču sākumskolas deju kolektīvs aktīvi gatavojas XI Latvijas Skolu un jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, mēģinājumos precizējot dejas rakstus un soļus. Bērni ar lielu nepacietību gaida, kad jaunajos tautastērpos varēs stāties žūrijas priekšā jau 10.martā.

Vajadzība pēc saviem tautastērpiem radās jau pērn, kad tika izveidots Laurenču sākumskolas deju kolektīvs. Līdz šim gan skatēm, gan koncertiem tautastērpi tika aizlienēti. Taču dejot gribētāju skaitam pieaugot, veiksmīgi sadarbojoties Laurenču vecāku atbalsta biedrībai un Siguldas novada pašvaldībai, tika rasts nepieciešamais finansējums.

Tērpi tapa bijušās autoostas telpās Raiņa ielā šuvējas Svetlanas Lapiņas salonā. Projekta ietvaros kopumā tika darināti 64 tērpu komplekti 32 pāriem – 18 pirmo klašu grupai un 14 otro klašu grupai.

„Bērni jūt lepnumu, nēsājot savu tautastērpu, un arī deju solis ir raitāks, tāpēc nolēmām, ka Laurenču sākumsskolai nepieciešami pašiem savi tērpi, jo īpaši tādēļ, ka vēlamies piedalīties Dziesmu un deju svētkos,” saka Laurenču sākumskolas direktore Sanita Ungura, piebilstot, ka savu neatsveramu ieguldījumu devuši kā vecāki, tā pašvaldība.

Pirmais notikums, kur jaunajos tērpos jau uzstājās 2.klašu dejotāji, bija mazā skate, kas notika 16.februārī. 1.klašu grupa pie tiem tiks jau tuvākajā laikā, lai iepriecinātu vecākus un skolotājus ar koncertu. Visi Laurenču sākumskolas dejotāji jaunajos tērpos piedalīsies Siguldas Novada svētkos 31.maijā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi