×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-03-09
Noskaidroti uzvarētāji Latvijas III Ziemas Olimpiādes distanču slēpošanas sacensībās

Latvijas III Ziemas Olimpiādē distanču slēpošanā vīriešiem 10km klasiskajā stilā ar intervāla startu, 55 dalībnieku vidū, uzvaru izcīnīja madonietis Arvis Liepiņš, atkārtojot pirms pieciem gadiem gūto panākumu. Sievietēm 5km no 29 dalībniecēm līdzīgā konkurencē pirmā bija Aizkraukles novada pārstāve Anda Muižniece, kurai otrā uzvara divās dienās. Starp citu, sievietēm sešiniekā iekļuva trīs veterānu grupas pārstāves.

Sestdien Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centra distanču slēpošanas trasē turpinājās Latvijas III Ziemas Olimpiādes otrā sacensību diena, distanču slēpotājiem sacenšoties klasiskā stila distancē ar intervāla startu. Vīriešiem 1,9km aplis bija jāveic piecas reizes, bet sievietes 1,7km apli slēpoja trīsreiz. Pirmo reizi sievietēm dalībnieču skaits bija mazāks par trīsdesmit, distancē dodoties 29 slēpotājām, bet vīriešiem sacentās 55 slēpotāji, kas ir nedaudz mazāk nekā iepriekšējās divas reizes. Organizatori bija centušies, lai trases stāvokli sagatavotu atbilstošu sacensībām.

Vīriešiem izteiktākie godalgu pretendenti bija trīs – Arvis Liepiņš, Rīgas pilsētu pārstāvošais madonietis Indulis Bikše un gulbenietis Jānis Paipals, kuri tad arī sadalīja medaļas vienīgajā intervāla starta distancē Ziemas olimpiādē. Pirmajos apļos labākos laikus uzrādīja visvēlāk no šiem trim līderiem startējušais Indulis Bikše, taču tas viņam nepalīdzēja nosargāt līderpozīcijas, jo pēdējos divos apļos jeb 4km vairāk spēka bija saglabājis un uzvaru izcīnīja Arvis Liepiņš, kurš bija nepārspēts šajā distancē arī pirms pieciem gadiem II Ziemas olimpiādē. Arvis distanci veica 26:03,5 un abus konkurentus apsteidza nedaudz vairāk par 20 sekundēm. Pēdējos divos apļos, pazaudējis iespējas uzvarēt, Indulis centās pielikt visas pūles, lai noturētu otro pozīciju, jo distances beigu daļā par viņu ātrāks bija Jānis Paipals. Vēlākais starta numurs šoreiz nāca par labu, un savstarpējā duelī par sudrabu ar vienas sekundes pārsvaru ātrāks bija Indulis, izcīnot pirmo medaļu Latvijas Ziemas olimpiādē. Tikmēr 2010.gada sudraba medaļas ieguvējam 10km klasikā Jānim Paipalam otro dienu pēc kārtas bronza.

Pusminūti aiz trijnieka palika un otro dienu pēc kārtas piekto vietu ieguvušo Andri Kivlenieku par divām sekundēm apsteidza Juris Ģērmanis, kurš kopā ar savu novadnieku Jāni Paipalu visās trijās olimpiādēs 10km klasikā ir bijis sešiniekā. Brālim gandrīz minūti zaudēja, bet tik un tā sešiniekā ierindojās Raivo Kivlenieks. Labākais jauniešu grupas pārstāvis Raimo Vīgants ieņēma 9.vietu (+2:31), bet no veterāniem vislabāk nostartēja 46 gadus vecais Oļegs Maļuhins, kuram 8 sekundes pietrūka līdz desmitniekam un kurš ieguva 12.vietu.

Sievietēm dalībnieču sastāvs krietni atšķīrās no vīriešu konkurences, lielu lomu spēlējot veterānu grupas pārstāvēm, no kurām trīs bija labāko sešiniekā un viena arī trijniekā. Uz godalgām pretendēja piecas slēpotājas, divām līdzīgi cīnoties par uzvaru, bet trim vēl līdzīgākā cīņā mēģinot iekļūt trijniekā. Pēc 3,5km līderpozīcijās atradās Anda Muižniece, bet tikai par pusotru sekundi viņa apsteidza divreiz vecāko Laimu Klaužu no Carnikavas novada. Pēdējā aplī vēlāk startējusī Anda spēja saglabāt uzņemto tempu un palielināt pārsvaru līdz 13 sekundēm, izcīnot otro uzvaru divās dienās. Jāuzteic otro dienu pēc kārtas medaļu ieguvusī Laima Klauža, kura bija tuvu, lai atkārtotu Inetas Kravales 2005.gadā panākto, kad Lillehammeras Olimpisko spēļu 48.vietas ieguvēja 46 gadu vecumā uzvarēja Latvijas I Ziemas Olimpiādē 5km klasikā. Laima ir vienīgā no dāmām, kura visas trīs reizes šajā distancē ir bijusi sešiniekā.
Dodoties noslēdzošajā trešajā aplī, joprojām uz bronzas medaļu pretendēja trīs dalībnieces. Pēdējie 1,7km tomēr ieviesa izmaiņas pozīcijās, jo pirmos divus apļus trešajā vietā esošā krāslaviete Natālija Kovaļova noslīdēja uz piekto vietu, astoņas sekundes atpaliekot no trijnieka. Savukārt, piektajā vietā atrodošā madoniete Kitija Auziņa spēja ielauzties trijniekā (+1:10), par trim sekundēm apsteidzot veterānu grupas pārstāvi Lauru Lapiņu no Siguldas novada un tiekot pie pirmās medaļas Latvijas Olimpiādē. Visvēlāk no šīm trim startējusī Laura nevarēja izmantot šo priekšrocību, jo viņai nebija pateikts, kurā pozīcijā atrodas un ka tik maz viņai ir līdz trijniekam. Līdz ar to pavisam maz pietrūka, lai medaļās būtu divas veterānu grupas pārstāves. Un visvecākās dalībnieces Ineses Zvirgzdiņas ieņemtā sestā vieta bija vēl viens spilgts akcents uz daudzu gadu ilgstošo problēmsituāciju sieviešu konkurencē Latvijā.


Informāciju sagatavoja:
Ivars Bācis

Youtube


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi