×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-03-10
Kinozālē rādīs filmas par Dinamo un Mārtiņu Freimani

Ziemas festivāla laikā no 13. līdz 18.martam Siguldas novada Kultūras centra Kinozālē būs skatāma Sandija Semjonova filma „Leģenda Dinamo” un Arvīda Krieva dokumentālā filma „Freimis. Mārtiņš Freimanis”.

 „Leģenda Dinamo”

Filma ir par hokeju, par sviedriem un asinīm, par to, kā rodas hokeja personības un dzimst hokeja leģendas – Helmuts Balderis, Mihails Vasiļonoks, Juris Reps, Artūrs Irbe un citi.

Filma ir par hokeja leģendas Sanda Ozoliņa pēdējo sezonu un Arta Ābola pirmo sezonu galvenā trenera amatā. Par līdz šim veiksmīgāko „Rīgas Dinamo” sezonu KHL. Filmas skatītājam būs iespēja nokļūt komandas pirmsspēles sapulcē, kuras parasti neļauj filmēt. Mēs būsim tik tuvu komandai kā neviens.

No Rīgas „Daugavas” un otrās līgas līdz Rīgas „Dinamo” sudraba medaļām. Par spēlētāju māņticību un līdzjutēju kaisli. Ar emocijām un skaistiem vārtiem. Par hokeju kā cīņu ar sevi.

Filmas laikā būs iespēja meklēt atbildes uz jautājumu – kas ir hokeja panākumu pamatā, tikties ar cilvēkiem, kuri veidojuši Latvijas un Rīgas Dinamo hokeju (Viktoru Tihonovu, Elmāru Bauri, Vladimiru Jurzinovu, Pjotru Vorobjovu, Ēvaldu Grabovski un Jāni Kvēpu). Kopā ar Normundu Sējēju un Mārtiņu Grundmani būs iespēja apmeklēt Kandavas bijušo sporta bāzi. Atcerēties laikus, kad, lai iekļūtu hokeja hallē, vietas rindā pie kases bija jāieņem iepriekšējās dienas vakarā. Savukārt tos, kuri uz spēli bija atnākuši alkohola reibumā, publiski kaunināja un tos, kuri pārdeva biļetes, sauca par spekulantiem un arestēja.

13.martā plkst.19.30 notiks tikšanās pirms seansa ar hokejistu Sandi Ozoliņu, filmas režisoru Sandiju Semjonovu un radošo grupu, kam sekos filmas "Leģenda Dinamo" seanss. Ieeja – bez maksas.

Filmas seansi:
14.martā plkst.17.00;
17.martā plkst.14.00;
18.martā plkst.17.00.
Ieejas maksa – 2,50 eiro, ar Siguldas novada ID karti – 2 eiro.

 
***
 

„Freimis. Mārtiņš Freimanis”

Mārtiņa Freimaņa draugs kinorežisors Arvīds Krievs sadarbībā ar nodibinājumu „Mārtiņa Freimaņa fonds” izveidojis dokumentālo filmu „Freimis. Mārtiņš Freimanis”. Režisora rīcībā ir unikāli videomateriāli, jo, dzīvojot kaimiņos, Mārtiņš viņam uzticējies vairāk nekā citiem žurnālistiem, reportieriem, kas par viņu rakstījuši.

Dokumentālajā filmā „Freimis. Mārtiņš Freimanis” apkopoti spilgtākie fragmenti no aizraujošākajiem un emocionālākajiem brīžiem Mārtiņa dzīvē.

Arvīds Krievs stāsta: „Iecere veidot filmu par Mārtiņu Freimani mums ar operatoru Dāvi Sīmani radās krietni sen un it kā nejauši. Meklējām aktierus spēlfilmai, ar rokas kameru tāpat „pafilmējot”, lai pieradinātu aktieri un redzējām, cik viegli Mārtiņš kontaktējas ar kameru. Bija skaidrs arī, ka toreiz vēl maz pazīstamā grupa „Tumsa” dienās kļūs slavena un tāds videomateriāls būs filmas vērts. Materiāli, kas ir mūsu rīcībā, ir unikāli, tādu nevienam nav. Un tur ir ne tikai spožā Mārtiņa dzīves puse, kādu redz publika uz skatuves...”

Dokumentālās filmas galvenais filmas mērķis bijaiemūžināt Mārtiņa Freimaņa piemiņu filmā, kas atspoguļotu ne tikai viņa personību un dzīvi, bet arī Latvijas mūzikas vēsturi, kuras sastāvdaļa ir arī Mārtiņš Freimanis. Pusotru stundu garā filma „Freimis. Mārtiņš Freimanis” ļauj iepazīt mūziķi no jauna.

Filmas seansi:
14.martā plkst.15.00;
17.martā plkst.16.00 un 18.00;
18.martā plkst.19.00.
Ieejas maksa – 2,50 eiro, ar Siguldas novada ID karti – 2 eiro.

Biļetes iespējams iegādāties Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


GuntarsR
- 2015-03-10 13:25

Nevar īsti nolasīt vai 13. martā pašu filmu par Dinamo rādīs vai būs tikai tikšanās ar radošo grupu?

Atbilde: GuntarsR
Administrācija
- 2015-03-10 14:00

Paldies, GuntarsR, par vērīgumu! Ziņa ir precizēta! Pēc tikšanās ar radošo filmas grupu būs iespēja noskatīties arī filmu "Leģenda Dinamo". Ieeja pasākumā un filmas seansā 13.martā - bez maksas.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi