×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-03-11
Zaļā dzīvesveida seriāla sarunas par augu aizsardzību

Rūpējoties par iedzīvotāju un novadnieku veselību un mūžizglītību, Siguldas pagasta Kultūras nams aicina apmeklēt jaunu sarunu ciklu „Zaļā dzīvesveida seriāls”, kura trešā nodarbība notiks 15.martā plkst.16.00 Siguldas pagasta Kultūras namā. To vadīs augu aizsardzības speciāliste Mg. agr. Māra Kilēvica. Nodarbība domāta tiem, kas vēlas izaudzēt sev tīru un veselīgu pārtiku, par augu aizsardzību pret slimībām un kaitēkļiem bioloģiskajā dārzkopībā.

Pēc ziemas miega, savus deguntiņus ir izbāzuši pirmie sniegpulksteņi, kuri iezvana pavasari – jāsāk darboties dārzā! Katrā latvietī pamostas zemnieks, kurš vēlas uzzināt būtiskāko sava dārza veselībai. Dārzs cilvēkam dāvā mieru un harmoniju, kas tik ļoti vajadzīga pēc ikdienas steigas.

Augu aizsardzības speciāliste Mg. agr. Māra Kilēvica līdz šim ir dalījusies ar noderīgiem padomiem dārza apsaimniekošanā. Ir izdota grāmata „Praktiskā augu aizsardzība. Slimības un kaitēkļi”, kurā autore apkopojusi savas akadēmiskās un praktiskās zināšanas, lai nodotu tās tālāk dārzkopjiem, agronomiem, mežkopjiem un stādu audzētājiem, kā arī visiem pārējiem, kuriem īpašumā ir kopjama zeme.

Kā iekopt un uzturēt no kaitēkļiem un slimībām „tīru” dārzu? Kā noteikt augsnes auglību un sagatavot kompostu? Kā apkarot augu slimības un kaitēkļus? Kā lietot ķīmiskos un bioloģiskos līdzekļus? Kā pagatavot dažādu augu aizsardzības šķīdumus? Tie ir tikai daži no jūsu jautājumiem, uz kuriem speciāliste būs sagatavojusi atbildes.

Par šiem un daudziem citiem jautājumiem tiksimies klātienē un diskutēsim svētdien, 15.martā, plkst.16.00 Siguldas pagasta Kultūras namā. Papildu informācija pa tālruni 26112886 vai e-pastā terezija.leimane@sigulda.lv. Dalības maksa – 2 eiro.

Savukārt šīs sezonas ceturtajā un pēdējā nodarbībā, 12.aprīlī, būs iespēja satikties ar zaļā dzīvesstila žurnāla „Vides Vēstis” galveno redaktori Anitru Toomu. Sarunas tēma – videi draudzīga saimniekošana. Anitra Tooma saka: „Negribu nevienam mācīt, ka jādzīvo „zaļi”, pati gan cenšos to darīt un esmu pārliecinājusies, ka veselībai noder arī tas, kas nemaksā ne centu.”

Atbildes uz jautājumiem par veselīgu un tīru dzīvošanu un saimniekošanu, kas cieši saistīti arī ar taupību. Liela uzmanība tiks pievērsta veselīgam uzturam, mājokļa iekārtošanai un kopšanai, elektrības un apkures materiālu taupīšanai, sadzīves ķīmijas lietošanai, labākajai apģērba izvēlei un tīrīšanai, iesaiņojuma un citu atkritumu šķirošanai un vēl citiem jautājumiem.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas pagasta Kultūras nama vadītāja
Terēzija Leimane


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi