×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-03-19
Koris "Atvars" muzicēs kopā ar "Jauno Jāņu orķestri"

Mūsdienu tautas mūzikas grupa "Jauno Jāņu orķestris" 25.aprīlī plkst. 19.00 Rīgā, Mūzikas namā "Daile", aicina uz albuma "Kur vakara zvaigzne lec" desmitgadei veltīto koncertu, kurā grupai pievienosies arī Pasaules koru olimpiādes laureāti, Siguldas jauniešu kora "Atvars" dziedātāji diriģenta Jāņa Baltiņa vadībā. Koncertā visu paaudžu klausītājus priecēs "Dzelzs vilka" plaši pazīstamās dziesmas ar dainu tekstiem svaigos aranžējumos plašam mūziķu un dziedātāju sastāvam, un no jauna tapušas "Jauno Jāņu orķestra" kompozīcijas.

"Aizvadītā gada nogalē piekritu aicinājumam pirmoreiz rakstīt korim. Radās dziesmas "Klusiet jauni, klusiet veci" aranžējums grupai un jauktajam korim, ko kopā ar "Atvaru" pirmoreiz izpildījām valsts dzimšanas dienas svētkos Siguldā. Nu top vēl vairāki mūsu dziesmu aranžējumi korim, un ir patiešām liels prieks, ka koncertā kopā ar mums būs arī "Atvara" balsis," stāsta Juris Kaukulis.

2005.gadā jaunizveidotās izdevniecības "Upe TT" vadītājas Ivetas Mielavas uzrunāts, "Dzelzs vilka" līderis Juris Kaukulis piekrita negaidītam eksperimentam, radot oriģinālmūzikas albumu "Kur vakara zvaigzne lec", kura tekstos pirmoreiz izmantoja latvju dainas, kas kļuva par impulsu jaunam virzienam radīt dziesmas ar tautasdziesmu tekstiem un oriģinālu mūziku. Šobrīd grupa "Jauno Jāņu orķestris" jau kā neatkarīga apvienība turpina "Dzelzs Vilka" iesākto mūsdienu tautas mūzikas virzienu. Viņu radītā mūzika ir koša un daudzkrāsaina – no melodiska folkroka līdz elektroniskai pasaules mūzikai. Grupas arsenālā ir gan mūsdienīgi instrumenti – no elektriskās ģitāras līdz sintezatoriem, gan etnogrāfiski skaņu rīki, piemēram, ģīga un robdēlis. Kombinācijā ar mūziķu skatuves šarmu tie rada neatkārtojamu enerģijas lādiņu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi