×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-03-25
Lieldienu pasākumi un dievkalpojumi Siguldas novadā

Lieldienās, 5.aprīlī

No plkst.9.00 Siguldas novada iedzīvotāji un viesi tiek aicināti atpūsties, iepirkties un piedalīties pavasara tirdziņā un Lielās dienas svinēšanā „Visa zeme pumpuros!”, kas līdz plkst.15.00 norisināsies Siguldas Svētku laukumā. No plkst.11.00 pamodināsim sevī spēka un veselības pumpurus, baudot Rūtas zaļos kokteiļus un bērzu sulas. Izplaucēsim mākslinieka garu Oliņboliņ olu krāsošanas un ripināšanas galerijā un Pumpurlietu darbnīcā. Ikviens varēs piedalīties pavasara spēka mērīšanā un lielajā Zaķu biļešu izlozē. Neizpaliks tradicionālais svētku cienasts – Lieldienu pantāgs, lielā šūpošanās un jautrā vizināšanās ar Zaķu pumpurmobili.
Šajos pavasara svētkos visus siguldiešus un novada viesus uz kārtīgu andeli, olu un pumpuru kaujām, izšūpošanos, radošām un raibām izdarībām aicina jautrie Lieldienu Zaķi – Inga Alviķe un Laura Šumska.
Amatnieki, zemnieki un mājražotāji ir laipni aicināti pieteikties dalībai tirdziņā līdz 2.aprīlim, zvanot uz Siguldas novada Kultūras centra kasi – tālrunis 66117114.

Plkst.12.00 Lieldienu pasākums bērniem tirdzniecības centrā „Raibais suns”. Kopā ar Lieldienu saimnieci un Zaķi Garausi skatīsimies izrādi „Kā Lapsēnu pārmācīja”, iesim rotaļās, minēsim mīklas, ripināsim olas, dziedāsim un dejosim bērnu diskotēkā „Oliņ – Boliņ”. Būs arī sejiņu apgleznošana un radošā darbnīca. Plkst.13.00 – bērnu ansambļa „Sauļuki” priekšnesums. Ieeja – bez maksas.

Plkst.13.00 pie Allažu pagasta pārvaldes notiks Lieldienu pasākums „Sveiciens saulei!” – pasākuma apmeklētāji kopā ar Ufo sveiks sauli un svinēs pavasari ar dančiem, rotaļām, šūpošanos, olu kaujām, tradicionālām un ne tik tradicionālām izdarībām. Piedalīsies Allažu pagasta Tautas nama pašdarbības kolektīvi.

Plkst.15.00 Jūdažu Sabiedriskā centra pagalmā notiks Lieldienu pasākums „Raibu raibās Lieldienas”, kurā kopā ar Rīgas Latviešu biedrības Folkloras komisijas „Sprīdīša skolu” varēs dziedāt, dejot un iet rotaļās. Būs olu krāsošana, olu ripināšana un radošās darbnīcas.

Otrajās Lieldienās, 6.aprīlī

Plkst.11.00 Lieldienu volejbols Siguldas 1.pamatskolā.

Plkst.12.00 Lieldienu eksperimentu izrāde bērniem tirdzniecības centra “Šokolāde” 2.stāvā. Sadarbībā ar Zinātnes centru “Z(in)oo”, norisināsies radoša eksperimentu izrāde bērniem, kurā tiks veikti brīnumi ar gaisu, ūdeni un uguni.

Plkst.14.00 Namiņā notiks Lieldienu pasākums senioriem ar aktieri Juri Strengu un ansambļiem „Melodija” un „Saltavots” piedalīšanos.

Plkst.14.30 Turaidas muzejrezervātā notiks Lieldienu svētki. Latviešu gadskārtu godi – pavasara svētki, saules daudzināšana, šūpoļu vēršanas rituāls, olu krāsošana ar dabas materiāliem, Lieldienu senās spēles – olu ripināšana, skriešanās, mainīšanās un ripas sišana. Lieldienu dziesmas, rotaļas un danči kopā ar folkloras kopu „Senleja”. Ieejas maksa 0,71–2,85 eiro.

Dievkalpojumi

Siguldas Romas katoļu baznīcā
2.aprīlī plkst.19.00 Kunga Pēdējo Vakariņu piemiņas dievkalpojums;
3.aprīlī plkst.14.00 Krusta ceļš;
3.aprīlī plkst.15.00 Ciešanu dievkalpojums;
4.aprīlī plkst.21.00 Kunga Augšāmcelšanās svētku Vigilijas dievkalpojums;
5.aprīlī plkst.9.00 un 12.00 Kunga Augšāmcelšanās svētku Svētā Mise.

Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā

2.aprīlī plkst.18.00 Zaļās ceturtdienas dievkalpojums;
3.aprīlī plkst.18.00 Lielās piektdienas dievkalpojums;
5.aprīlī plkst.8.00 Lieldienu dievkalpojums, kurā uzstāsies soprāns Vizma Zvaigzne un sieviešu koris „Teiksma”;
6.aprīlī plkst.11.00 svētku dievkalpojums, kurā uzstāsies draudzes ansamblis.

Turaidas evaņģēliski luteriskajā draudzē

2.aprīlī plkst.19.00 Zaļās ceturtdienas dievkalpojums;
3.aprīlī plkst.11.00 Lielās piektdienas dievkalpojums;
4.aprīlī plkst.22.30 Klusās sestdienas vakara dievkalpojums un Lieldienu rīta iezvanīšana. Aicinām līdzi ņemt lukturīšus vai citu gaismeklīti, jo dievkalpojuma pirmā daļa notiks tumsā;
5.aprīlī plkst.11.00 Lieldienu dievkalpojums.

Allažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā
3.aprīlī plkst.16.00 Lielās piektdienas dievkalpojums;
5.aprīlī plkst.10.00 svētku dievkalpojums.

Krimuldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā
2.aprīlī plkst.19.00 Zaļās ceturtdienas dievkalpojums ar Svētā Vakarēdiena iestādīšanu;
3.aprīlī plkst.12.00 Lielās piektdienas dievkalpojums ar Svēto Vakarēdienu;
4.aprīlī plkst.22.45 Lieldienu nakts Vigilija. Dievkalpojums ar Svēto Vakarēdienu;
5.aprīlī plkst.12.00 Pirmās Lieldienas. Svētku dievkalpojums ar Svēto Vakarēdienu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi