×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-03-26
Informācija aizaugušo lauksaimniecības zemju īpašniekiem

Pamatojoties uz Lauku atbalsta dienesta 2014.gadā sniegto informāciju, daudzi Siguldas novada zemju īpašnieki šogad ir saņēmuši vēstules ar uzaicinājumu sakopt savos īpašumos esošās neapstrādātās lauksaimniecības zemes. Vēstule informē par naudas soda apmēru, kā arī aicina īpašniekus vai nu sakopt teritoriju vai transformēt nemeliorētu lauksaimniecības zemi par meža zemi.

Tā kā vēstulēs nav minēts īpašuma nosaukums vai zemes vienības kadastra apzīmējums, ir gadījumi, kad zemju īpašniekiem nav skaidrs, kura viņa īpašumā esošā zemes vienība Lauku atbalsta dienesta izpratnē tiek uzskatīta par neapstrādātu lauksaimniecībā izmantojamo zemi. Pašvaldība aicina iedzīvotājus, kuri saņēmuši vēstules, vērsties pie lauku attīstības speciālistes Inetas Eriksones, lai precizētu informāciju par konkrētajām zemes vienībām (īpašuma nosaukumus, kadastra numurs un kadastra apzīmējums), kuras atzītas par nesakoptām. Informāciju var saņemt Zinātnes ielā 7 pirmdienās no plkst.8.00 – 13.00 un plkst.14.00 – 18.00, ceturtdienās no plkst.14.00 – 18.00 (tālrunis informācijai 67800955 vai 26341991, e-pasts: ineta.eriksone@sigulda.lv).

Precizējot zemes vienības, Siguldas novada pašvaldība aicina aizaugušo lauksaimniecības zemju īpašniekus teritorijas sakopt vai transformēt nemeliorētu lauksaimniecības zemi par meža zemi.

Gadījumos, ja aizaugušo lauksaimniecības zemju īpašnieki vēlas transformēt nemeliorētu lauksaimniecības zemi par meža zemi, īpašniekam jānoskaidro:
1)    vai zemes vienība atrodas Gaujas nacionālā parka teritorijā un, ja atrodas – kurā parka zonā,
2)    vai zemes vienībā ir reģistrēti īpaši aizsargājami biotopi un īpaši aizsargājamo sugu dzīvotnes,
3)    vai zemes vienība ir meliorēta.
Tikai pēc visu nepieciešamo datu saņemšanas, Siguldas novada pašvaldība var izskatīt lauksaimniecības zemes transformācijas iespējas.

Informācija par to, vai zemes vienībai ir saistoši Gaujas nacionālā parka normatīvo aktu noteikumi, un vai tajā ir reģistrēti īpaši aizsargājami biotopi vai īpaši aizsargājamo sugu dzīvotnes, pieejama  Dabas aizsardzības pārvaldē (Baznīcas ielā 3, Siguldā).

Savukārt aktuālie dati par lauku zemju meliorētajām platībām un meliorācijas sistēmas šī brīža stāvokli zemju īpašniekiem pieejama zemes meliorācijas pasē, bet, ja šāda dokumenta nav, informāciju var precizēt VSIA “Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi” Rīgas sektorā (Rīgas iela 113, Salaspils).

Iedzīvotājus, kuri  saņēmuši vēstules ar uzaicinājumu sakopt vai transformēt savos īpašumos esošās neapstrādātās lauksaimniecības zemes, ar precizējošiem jautājumiem aicinām pie lauku attīstības speciālistes Inetas Eriksones, tālrunis 67800955 vai 26341991, e-pasts: ineta.eriksone@sigulda.lv.


Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada Teritorijas plānotāja
Zane Gatere


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi