×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-03-31
Sāksies novada skolēnu pieteikšanās darbam vasaras brīvlaikā

Siguldas novada pašvaldība, sadarbojoties ar novada uzņēmējiem, arī šogad īstenos jauniešu nodarbinātības projektu, kura laikā iespēja strādāt un apgūt pirmās darba prasmes būs skolēniem vecumā no 13 līdz 19 gadiem, kuru dzīvesvieta deklarēta Siguldas novadā. Skolēnu pieteikumi tiks pieņemti no 10. līdz 30.aprīlim.

Uzklausot uzņēmēju ieteikumus, veiktas izmaiņas noteikumos par skolēnu nodarbinātību vasarā. Skolēniem vecumā no 13 līdz 14 gadiem vasarā būs iespēja strādāt divas nedēļas pašvaldības iestāžu un struktūrvienību nodrošinātajās darbavietās, savukārt skolēniem vecumā no 15 līdz 19 gadiem darbavietas mēneša garumā nodrošinās novada uzņēmēji.

Pilnveidotas ir arī skolēnu pieteikumu anketas. Piesakoties darbam vasarā, skolēniem būs jānorāda savas prasmes un iemaņas, kā arī motivācija darbam. Pieteikumos skolēniem prioritārā kārtībā būs jāatzīmē trīs vēlamās darbavietas, izvēloties no pašvaldības apkopotā vakanču saraksta:

Siguldas novada pašvaldība pateicas uzņēmējiem, kuri šovasar novada skolēniem piedāvās 261 darbavietu 28 uzņēmumos. Savukārt pašvaldības 17 iestādēs un struktūrvienībās skolēniem tiks piedāvātas 105 darbavietas.

Skolēnu pieteikumos norādīto informāciju un deklarēto dzīvesvietu pārbaudīs pašvaldības speciālisti, bet skolēnu atlasi konkrētām darbavietām, pamatojoties uz norādītajām prioritārajām darbavietām skolēnu pieteikuma anketās un motivāciju strādāt uzņēmumā, veiks paši darba devēji. Skolēniem, kuriem prioritārajā secībā norādītajos uzņēmumos darbavietas uzņēmēji nevarēs nodrošināt, tiks piedāvātas vakances citos uzņēmumos.

Skolēniem vecumā no 13 līdz 19 gadiem, kuri vēlas iesaistīties skolēnu nodarbinātības projektā vasaras brīvlaikā, līdz 30.aprīlim Siguldas novada pašvaldībai jāiesniedz:

  • aizpildīta pieteikuma anketa, kuru var saņemt Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā (Raiņa ielā 3, Siguldā), Siguldas pagasta pārvaldē (Zinātnes ielā 7, 2.stāvā, Siguldā), Allažu pagasta pārvaldē (Birzes ielā 4, Allažos), Mores pagasta pārvaldē (Siguldas ielā 11, Morē), kā arī Siguldas novada pašvaldības informatīvajā interneta vietnē www.sigulda.lv;
  • ārsta izziņa par veselības stāvokli.

Pašvaldības izveidotā darba grupa līdz 20.maijam izvērtēs saņemto pieteikumu atbilstību noteikumiem.

Skolēniem, kuri būs iesnieguši iesniegumu, bet neatbildīs noteikumos noteiktajiem kritērijiem:

  • iesniegums iesniegts vēlāk par 30.aprīli;
  • skolēns ir jaunāks par 13 gadiem vai vecāks par 19 gadiem;
  • skolēns nemācās nevienā izglītības iestādē;
  • skolēns nav deklarēts Siguldas novada administratīvajā teritorijā;
  • skolēns nav iesniedzis pieprasītos dokumentus, tiks izsūtītas atteikuma vēstules.

Skolēniem, kuru iesniegumi atbildīs noteikumos noteiktajiem kritērijiem, jāseko līdzi informācijai par darba norīkojumu saņemšanu, kas pēc 20.maija tiks publicēta pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv, kā arī nosūtīta Siguldas novada izglītības iestādēm. Plānots, ka norīkojumi, kuros būs norādītas konkrētās skolēnu darbavietas, tiks izsniegti 25., 26., 27. maijā laikā no plkst.14.00 līdz 18.00 Siguldas novada Jaunrades centrā „Mērķis” Skolas ielā 3.

Nodarbinātības pasākumus vasaras brīvlaikā finansēs, koordinēs un kontrolēs Siguldas novada pašvaldība. 2015.gada budžetā projekta īstenošanai paredzēti 55 tūkstoši eiro. Plānots, ka pašvaldība iesaistīsies Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) projektā, papildu finansējumu iegūstot arī no šīs iestādes.

Noteikumi „Kārtība, kādā Siguldas novadā vasaras brīvlaikā organizējama skolēnu nodarbinātība”.

Informāciju sagatavoja:
Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece
Sandra Ķirule


© www.sigulda.lv





KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi