×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-04-08
Veselības dienas laikā – asins donoru diena Siguldā

Siguldas novada Veselības dienas ietvaros sestdien, 18.aprīlī, no plkst.10.00 līdz 14.00 pie Siguldas novada Kultūras centra Valsts asinsdonoru centra (VADC) specializētajā donoru autobusā siguldiešiem būs iespēja ziedot asinis.

Valsts asinsdonoru centrs aicina siguldiešus atbalstīt asins donoru kustību Latvijā – saziedotās asinis varēs palīdzēt daudziem smagi slimiem pacientiem ārstniecības iestādēs.

Atgādinām, ka par asins donoru var kļūt personas vecumā no 18 līdz 65 gadiem. Ķermeņa svaram ir jābūt virs 50 kg. Asins nodošana nav vēlama pēc nakts maiņas, saspringta darba vai emocionāla pārdzīvojuma. Pirms asins ziedošanas ir jāuzņem veselīga pārtika un jādzer daudz šķidruma. Asins ziedošanas un iepriekšējā dienā nedrīkst lietot treknus ēdienus un alkoholu.

Valsts asinsdonoru centra speciālisti norāda, ka ziedojot asinis cilvēka organismā tiek stimulēta asinsrades sistēma, atjaunojot asins sastāvu, tādēļ donori mazāk slimo ar akūtām un hroniskām slimībām. Pie tam asins nodošana raisa pozitīvas izjūtas, ka cilvēks ir palīdzējis kādam grūtā, varbūt pat izšķirošā brīdī.

Pirms asins ziedošanas donoram nosaka asins grupu  un Rh piederību (pirmreizējiem donoriem), kā arī hemoglobīna līmeni. Izmeklēšana tiek veikta bez maksas un analīžu rezultāti ir pieejami, pirms asins ziedošanas to palūdzot donoru reģistratoram. Katrs asins un asins komponentu donors saņem:

  • brokastis;
  • kompensāciju pusdienām 4,27 eiro apmērā, lai pēc asins ziedošanas procedūras varētu iestiprināties un atgūt spēkus;
  • brīvdienu saskaņā ar LR “Darba likumu”.

Aicinām atbalstīt Valsts asinsdonoru centru un sestdien, 18.aprīlī, piedalīties Donoru dienā!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi