×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-04-13
Notikusi skolu Alternatīvā latviešu valodas olimpiāde

9.aprīlī Siguldas pilsētas vidusskolā notika Alternatīvā latviešu valodas olimpiāde 5. un 6.klašu skolēniem, kuras mērķis bija ne tikai noskaidrot uzvarētāju, labāko latviešu valodas pratēju, bet arī sadraudzēties ar citu skolu skolēniem.

Šī gada tēma bija veltīta latviešu rakstniekam Kārlim Skalbem, kuram šajā mācību gadā apritēja 135 gadi, kā arī viņa literārā pasaka „Kaķīša dzirnavas” kļuva par Latvijas iedzīvotāju mīļāko grāmatu.

Olimpiāde notika divās kārtās. Pirmajā tika aicināti piedalīties 10  skolu skolēni. Atsaucās vairāk nekā 60 skolēni no 9 skolām, kuri rakstīja domrakstu „Kāpēc vairot sāpes? Lai vairojas prieks.” (K.Skalbe). Otrajā kārtā piedalījās 30 skolēni no Ādažu vidusskolas, Mālpils novada vidusskolas, Mālpils internātskolas, Krimuldas vidusskolas, Allažu pamatskolas, Laurenču sākumskolas un Siguldas pilsētas vidusskolas.

5.klašu grupā 1.vietu ieguva Anete Ieva Daugule (Siguldas pilsētas vidusskola), 2.vietu ieguva Annija Būda (Siguldas pilsētas vidusskola), 3.vietu izcīnīja Katrīna Landratova no Ādažu vidusskolas. Atzinības saņēma Baiba Kūle un Madara Bukovska no Ādažu vidusskolas un Madara Jančenko no Krimuldas vidusskolas.

6.klašu grupā 1.vietu ieguva Līva Oliņa (Laurenču sākumskola), 2.vietu – Madara Kate Kantiševa (Mālpils novada vidusskola), bet 3.vietā ierindojās Luīze Paula Apīne (Siguldas pilsētas vidusskola). Atzinības saņēma Vineta Alksne (Ādažu vidusskola), Karina Meldere (Vangažu vidusskola), Sabrīna Ustinova un Fani Pinsone no Siguldas pilsētas vidusskolas.

Pēc olimpiādes skolēni un skolotājas apmeklēja Siguldas novada Jaunrades centru, kur iepazinās ar piedāvātājām iespējam skolēniem kvalitatīvi pavadīt laiku ārpus stundām.

Paldies skolas direktorei Ņinai Balodei par atbalstu olimpiādes organizēšanā, paldies visiem skolēniem un skolotājām par piedalīšanos un ieguldīto darbu! Diena bija vērtīga, radoša un interesanta, tāpēc katrs no mums ir tikai ieguvējs.
Uz tikšanos nākamgad!

Informāciju sagatavoja:
Egita Gaigalniece
Siguldas pilsētas vidusskolas Dzimtās valodas MK vadītāja


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi