×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-04-13
Noslēgušies Siguldas novada skolēnu radoši pētniecisko darbu lasījumi

9.aprīlī Siguldas novada Jaunrades centrā Izglītības pārvalde organizēja Siguldas novada skolēnu radoši pētniecisko darbu lasījumus, kuri tradicionāli notiek jau vairāk nekā septiņus gadus, turklāt vairākus gadus tam pievienojusies jauna tradīcija – skolēni savus darbus prezentē plašākai sabiedrībai, konkursa vērtēšanas kritērijos iekļaujot arī prezentācijas prasmes.

 

 

Skolēnu radoši pētnieciskās darbības mērķi ir:

  • rosināt skolēnos interesi par Siguldas novada kultūras, vēsturiskajiem, ekonomiskajiem un citiem procesiem;
  • sekmēt skolēnu patriotisko audzināšanu;
  • veidot skolēnu iemaņas patstāvīgam izziņas un izglītošanās procesam.

Savukārt skolēnu radoši pētnieciskās darbības galvenie uzdevumi ir sadarboties ar Siguldas novada iestādēm, Siguldas novada pašvaldības pārvaldēm, Turaidas muzejrezervātu (TMR), Dabas aizsardzības pārvaldi (DAP) un citām institūcijām; iepazīties ar projekta un pētnieciskā darba būtību, organizāciju un metodēm, izkopt patstāvīgā darba iemaņas; pilnveidot prasmes informācijas ieguvē, datu apstrādē un analīzē; apgūt prasmi projekta noformēšanā un apgūt prezentēšanas prasmi.

Mācību gada sākumā, sadarbojoties ar novada pārvaldēm, TMR, DAP tika apkopotas ieteicamās pētniecisko darbu tēmas un konsultanti. Ieteicamās tēmas ir saistībā ar Siguldas novada kultūrvēsturiskajiem, dabas, ekonomiskajiem un sociālajiem procesiem, izglītības un kultūras iestāžu vēsturi, pašdarbību un sporta dzīves vēsturi un citām ar novada dzīvi saistītās tēmas. Darbi tiek vērtēti vairākās vecuma grupās: 1.–4.klase, 5.–6.klase, 7.–9.klase un 10.–12. klase. Atbilstoši tam arī saskaņā ar nolikumu ir noteikti noformējuma un prasību kritēriji. Darbus vērtē komisija šādā sastāvā: komisijas priekšsēdētājs – Izglītības pārvaldes vadītāja M.Bruģe; komisijas locekļi: Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece S.Ķirule, skolēnu zinātniski pētniecisko darbu (RPD) koordinators Siguldas novadā I.Vuškāne, Turaidas muzejrezervāta pārstāvis E.Jemeljanovs un Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāve A.Andrušaite.

Komisija atzina, ka vislabāk veicies tiem autoriem, kur izveidojusies laba sadarbība ar konsultantiem – skolotājiem. Šogad vislabāk skolēnus sagatavojušas Siguldas 1.pamatskolas skolotājas L.Adzilča, R.Suveizda un L.Biteniece; Allažu pamatskolas skolotājas I.Paegle un I.Puķe; Laurenču sākumskolas skolotāja V.Voiciša; Siguldas Valsts ģimnāzijas skolotājas I.Celmiņa un I.Berga.

Labāko darbu autori tiek apbalvoti ar Siguldas novada Domes Pateicībām un piemiņas balvām.
Darbu apkopojums un vērtējums.

Paldies Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasei, kas skolēniem, kuri rakstīja darbus par trasi un ieguva I pakāpes diplomus, dāvina nobraucienu ar „vučko” un vasaras bobu.

Kopumā šogad konkursam tika iesniegti 34 RPD – seši no tiem 10.–12.klašu grupā, septiņi – 7.–9.klašu grupā; četri – 5.–6.klašu grupā un 17 – 1.–4.klašu grupā.

Informāciju sagatavoja:
Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece
Sandra Ķirule


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi