×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-04-14
Siguldā notiks orientēšanās festivāls

16. un 17.maijā Siguldā līdztekus Latvijas čempionātam sprintā un garajā distancē notiks Siguldas orientēšanās festivāls, kuru rīko Latvijas Orientēšanās federācija ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu. Sacensību centrs – Siguldas Svētku laukums.

Festivāla ietvaros visiem interesantiem būs iespēja startēt piecās dažādās orientēšanās disciplīnās: foto orientēšanās, labirinta orientēšanās, foto leģenda, kā arī sprinta orientēšanās un klasiskā orientēšanās distance mežā. Visos orientēšanās veidos būs iespējams saņemt pirmsstarta apmācību, lai veiksmīgi veiktu distances. Labākos rezultātus sasniegušie tiks apbalvoti ar veicināšanas balvām.

Sestdien, 16.maijā, festivāla aktivitātes būs pieejamas no plkst.13.00 līdz 17.00 bez dalības maksas. Lai pagūtu piedalīties visās piedāvātajās distancēs, jāierodas savlaicīgi.

Foto orientēšanās (foto-o) disciplīnā distance vedīs pa Siguldas pilsētas ielām, meklējot zīmīgus objektus pilsētas kartē. Tas dalībnieks, kurš konkrētajā maršrutā spēs atrast visvairāk objektu un pareizi atbildēt uz uzdotajiem jautājumiem, kļūs par uzvarētāju. Šajā disciplīnā laika kontroles nebūs, bet dalībniekiem jāiekļaujas divās stundās.

Turpat blakus Latvijas čempionāta sacensību centram Svētku laukumā atradīsies arī Orientēšanās labirints (o-labirinta) ar trīs dažāda garuma un sarežģītības distancēm, kuru veikšanai būs nepieciešamas 5 līdz 10 minūtes.

Foto leģendas disciplīnā, izmantojot karti un vadoties pēc leģendām fotogrāfijās, būs jāveic distance, kas vedīs pa tuvējiem Siguldas parkiem un dzīvojamo māju pagalmiem. Uzvarēs tas, kurš spēs atrisināt leģendu un veikt uzdevumus, kas saistīti ar maršrutu.

Reģistrācija foto-o, o-labirinta un foto leģendas distancēm sākot jau no plkst.12.30. Iepriekšēja pieteikšanās iespējama O! Festivāla mājaslapā.

Latvijas čempionāts sprinta distancē sāksies plkst.15.00 un pēc tā beigām (aptuveni plkst.16.00) jebkuram interesentam bez maksas būs iespēja izmēģināt savus spēkus orientēšanās sprintā tautas distancē. Dalība orientēšanās sprintā ar iepriekšēju pieteikšanos mājaslapā. Dalībnieki varēs sacensties ar draugiem vai doties nesteidzīgā pastaigā ar karti pa Siguldas parkiem, lai meklētu kontrolpunktus.

O! Festivāla pirmās dienas apbalvošana paredzēta aptuveni plkst.16.30 Svētku laukumā. Apbalvos trīs labākos vīriešu un sieviešu konkurencē katrā labirinta orientēšanās distancē, kā arī pirmos trīs labākos rezultātus foto-o un foto leģendas disciplīnās. Līdztekus norisināsies arī Latvijas čempionāta apbalvošana.

Svētdien, 17.maijā, O! Festivāls pārcelsies uz Nītauri, kur noritēs Latvijas čempionāts garajā distancē. Visiem interesentiem papildu Latvijas čempionāta distancēm tiks piedāvāta iespēja izmēģināt klasisko orientēšanos, izvēloties starp divām dažāda garuma elementārām distancēm. Distancē būs iespējams doties no plkst.14.00 līdz 15.00. Uz sacensību centru jābrauc ar savu transportu un marķējums sāksies no šosejas Līgatne–Skrīveri pirms Nītaures. Dalība šajā orientēšanās distancē ar iepriekšēju pieteikšanos mājaslapā.

Zīmīgi, ka Siguldā 2018.gadā notiks Pasaules čempionāts orientēšanās sportā un ceļš uz to sāksies tieši ar O! Festivālu 16.maijā.

Aicinām visus Siguldas iedzīvotājus un viesus piedalīties O! Festivālā!

Iepriekš pieteikties un papildus informācija par O! Festivālu atrodama O! Festivāla vai biedrības „Ba2” mājaslapā.

Informāciju sagatavoja:
Matīss Ratnieks


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi