×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-04-14
Siguldā taps pazemes atkritumu šķirošanas konteineru punkti

Investējot vairāk nekā 70 000 eiro, „Eco Baltia grupas” pārvaldībā esošais vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA „Jumis” astoņās publiski pieejamās vietās izveidos pazemes atkritumu dalītās vākšanas konteineru punktus. Katrā punktā būs pieejami divi pazemes šķirošanas konteineri – viens vieglajam iepakojumam (plastmasai, papīram un kartonam) un viens stiklam.

Pazemes šķirošanas konteineru būvniecības darbi tiks sākti jau aprīļa beigās un plānots, ka konteinerus siguldieši varēs sākt lietot jau jūnijā. Konteineru būvdarbu laikā netiks traucēta satiksme un nav sagaidāmas arī citas neērtības iedzīvotājiem. 16 pazemes atkritumu šķirošanas konteineri, kuru tilpums būs 3 kubikmetri. Siguldā tiks izvietoti: Raiņa ielā 3B, Pils ielā 14A, Puķu ielā 4, Pils ielā 16, Leona Paegles ielā 21, Pils ielā 10, Lazdu ielā 2 (Peltes) un pie kafejnīcas „Bucefāls”.

Projekta Nr.3DP/3.5.1.2.3/13/APIA/CFLA/015 „Sadzīves atkritumu dalītās savākšanas punktu (pazemes konteineru) izveide Siguldas novadā” kopējās izmaksas veido 70 964,01 eiro, no kurām Kohēzijas fonda līdzfinansējums ir 28 754,82 eiro. 

Siguldas pazemes konteineros sašķirotie atkritumi tiks nodoti tālākai apstrādei un pārstrādei „Eco Baltia grupas” uzņēmumiem SIA „Eko Reverss”, AS „PET Baltija” un SIA „Nordic Plast”.

Pazemes konteineri ir izgatavoti no augstas izturības plastmasas, kas ir 100% mitruma un trieciena izturīga. Tie ir speciāli paredzēti iegremdēšanai zemē, izmantojot būvniecības tehnoloģiju, kura nodrošina konteineru tiešu korpusa enkurojumu speciāli ierīkotā drenējošas grunts slānī. Pazemes konteinera sastāvdaļās ietilpst konteinera karkass, vāks un atkritumu maiss. Iztukšošanas maiss ir izgatavots no augstas kvalitātes polipropilēna auduma materiāla un paredzēts vairākkārtīgai lietošanai jauktu un šķirotu atkritumu vākšanai. Konteineri tiks tukšoti ar manipulatora palīdzību.

Pazemes konteineri ir populāri Ziemeļvalstīs, bet pakāpeniski to priekšrocības novērtē arī Latvijā. Pazemes konteineri ļauj ierobežotā teritorijā savākt vairāk atkritumu, nodrošina pilnīgu smaku izolāciju, tie ir pieejamāki bērniem, kā arī cilvēkiem ar kustību ierobežojumiem, jo to virszemes augstums ir zemāks nekā parastajiem konteineriem.

Informāciju sagatavoja:
Dace Jansone
Korporatīvās komunikācijas direktore
„Eco Baltia grupa”
Tālrunis 67039816, mobilais tālrunis 28655072

dace.jansone@ecobaltia.lv


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi