×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-04-14
Siguldas novada pašvaldība lauž līgumu ar “Kretingos maistas” un izsaka aizrādījumus skolu direktoriem

Otrdien, 14.aprīlī, Siguldas novada pašvaldība sagatavojusi uzņēmumam “Kretingos maistas” paziņojumu par līguma “Par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu Siguldas pilsētas izglītības iestādēs” vienpusēju laušanu. Siguldas novada pašvaldībai rūp bērnu un skolēnu veselība, tādēļ, saņemot informāciju par pārkāpumiem skolēnu ēdināšanā, pašvaldība ir pieņēmusi lēmumu lauzt līgumu ar sabiedrisko iestādi “Kretingos maistas”. Iepirkuma rezultātā pašvaldības un “Kretingos maistas” līgums noslēgts 2010.gada novembrī, un tā beigu termiņš bija 2015.gada jūnijs.

“Darbs piecu gadu garumā ar šo ēdinātāju ir bijis ļoti grūts, sarežģīts un prasījis daudz pūļu no pašvaldības puses. Šajā reizē saņemtie Pārtikas un veterinārā dienesta ārpuskārtas pārbaudes rezultāti ir īpaši nopietni, lai pašvaldība, rūpējoties par novada skolēnu veselību, pieņemtu galīgo lēmumu par līguma laušanu ar “Kretingos maistas”, kas nodrošināja ēdināšanu Siguldas Valsts ģimnāzijā, Siguldas pilsētas vidusskolā un Siguldas 1.pamatskolā,” skaidro Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) regulāri ir veicis kontroli Siguldas novada izglītības iestāžu ēdnīcās un, kā liecina pašvaldības rīcībā esošā informācija, nopietni pārkāpumi līdz šim nav konstatēti, izņemot pēdējo pārbaudi šī gada aprīļa sākumā, kad par konstatētajiem pārkāpumiem PVD sācis administratīvo lietvedību pret uzņēmumu “Kretingos maistas”. Pārbaudes laikā tika konstatēti vairāki pārkāpumi, piemēram, ēdienkarte atšķīrās no tās, kāda ir saskaņota ar skolas medmāsu, ēdieni nenodrošināja skolēnu vecumam atbilstošu ēdienreizes uzturvērtību un personāls neievēroja atsevišķas noteiktās higiēnas prasības.

Siguldas novada pašvaldības izpilddirektore Jeļena Zarandija norāda, ka piecu gadu laikā situācija vairākkārt risināta, aicinot ēdināšanas pakalpojuma sniedzēju uz pārrunām, kurās piedalījušies gan skolu direktori, gan uzņēmuma pārstāvji, gan skolēnu vecāki. Tāpat apsekotas izglītības iestāžu ēdnīcas un, konstatējot nepilnības vai pārkāpumus, iesniegtas pretenzijas “Kretingos maistas”, pieprasot to novēršanu. Tomēr tik nopietni pārkāpumi, kā norādīts PVD aprīļa atzinumā, netika konstatēti.

Pašvaldība arī izteikusi aizrādījumus visu trīs izglītības iestāžu vadītājiem par nepietiekamu ēdināšanas pakalpojumu nodrošinātāju kontroli un pieprasījusi paskaidrojumus par radušos situāciju. “Skolu direktoriem jābūt aktīvākiem, uzraugot, kas notiek viņu vadītajās iestādēs, un jāseko līdzi pakalpojumu nodrošinātāju kvalitātei. Kā jau norādījis Pārtikas un veterinārais dienests, skolas medmāsām ir pienākums katru dienu sekot līdzi ēdienkartei, atvestajiem produktiem un porciju kvalitātei. Daži no saņemtajiem PVD atzinumiem rada šaubas par kāda iestādes vadītāja atbildīgu amata pildīšanu, tādēļ esam pieprasījuši paskaidrojumus no visiem skolu direktoriem,” saka Domes priekšsēdētājs, norādot, ka skolu direktori par šī gada aprīlī PVD sastādītajiem protokoliem pašvaldību nebija informējuši un Domes vadība par situāciju uzzināja tikai no medijiem.

Saskaņā ar līguma nosacījumiem, līgums ar “Kretingos maistas” tiks pārtraukts no 24.aprīļa. Siguldas novada pašvaldība meklēs pagaidu risinājumu, uzrunājot uzņēmējus, kas līdz šī mācību gada beigām nodrošinās ēdināšanu minētajās trīs Siguldas mācību iestādēs.

Papildus tam, pašvaldība, ņemot vērā situācijas nopietnību, ir izdevusi rīkojumu visām novada izglītības iestādēm nodrošināt kontroles žurnālus, kuri nepieciešamības gadījumā būs operatīvi pieejami pašvaldībai. Kontroles žurnālos izglītības iestāžu medmāsām turpmāk būs jāatzīmē ikdienas pārbaudes rezultāti un gadījumos, ja tiks konstatēti pārkāpumi skolēnu ēdināšanā, par tiem pašvaldība būs jāinformē nekavējoties.

Domājot par jauno mācību gadu, pašvaldība sadarbībā ar skolu vadību strādā pie jauna iepirkuma, kurā tiks izmantota tā pieredze par vērtēšanas kritērijiem, kāda tika izmantota pagājušajā gadā, veicot iepirkumu ēdināšanas pakalpojumam trīs Siguldas bērnudārzos – jaunajā iepirkumā dominēs kvalitāte un pārtikas produktu daudzveidība, ievērojot sezonalitāti, nevis cena. Tāpat jaunais līgums netiks slēgts uz pieciem gadiem, bet gan uz gadu ar iespēju pagarināt, ja skolas vadība un skolēni ar ēdienu kvalitāti būs apmierināti.

Jau ziņots, ka 24 Latvijas izglītības iestādēs, tostarp trīs Siguldas vispārējās izglītības iestādēs, skolēnu ēdināšanu nodrošina uzņēmums “Kretingos maistas”. Šajā mācību gadā Pārtikas un veterinārā dienesta inspektori veikuši 53 pārbaudes
Kretingos maistas” ēdnīcās visā Latvijā, un 40 gadījumos Latvijas skolu ēdnīcās konstatēti pārkāpumi.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Septiņi
- 2015-04-19 09:37

Atbilde Saulcerītei
Esi veiksmīgi apguvusi "dzīves pamatus" - izraujot tekstu no konteksta, sagrozīt vēstījuma būtību.. :))

Bet, ja ironiski sarkastiski teksti nav saprotami, zemāk līdzīgas situācijas skaidrojums:

Ir viesnīcu tīkls. Ir tā īpašnieks. Ir konkrēta viesnīca. Viesis pasūdzas par ēdināšanu restorānā. Restorāna vadītājs ar viesnīcas direktoru risina šo problēmu līguma ietvaros.
Līdz vienreiz tā vairs nav problēma, bet ir Problēma. Viesnīcu tīkla Īpašnieks, kaut arī otrā pasaules malā - lauž līgumu, un vienlaicīgi pārbauda viesnīcas direktora rīcības - kas darīts, kas nav darīts.

Salvis
- 2015-04-18 20:04

Viss jau, protams, labi-līgums tiek pārtraukts, bērniem vairs nedos it kā neatbilstošu pārtiku, bet laikam ir piemirsts tāds neliels sīkums, ka visas virtuves iekārtas, trauki, galdi u.c. lietas ir šīs lietuviešu firmas īpašums. Tātad, ja ar 24.aprīli līgums tiek uzteikts, lietuvieši savas iekārtas izved pa brīvdienām ārā, tad jājautā, kur gan cienītā dome atradīs "pagaidu risinājumu" ar visu virtuves aprīkojumu, darbiniekiem, turklāt tā, lai jau 27.aprīlī var barot bērnus. Un nevis kaut kā, bet droši, ērti un atbilstoši visām PVD normām.

Septiņi
- 2015-04-18 12:32

Līdzība...
Pie Pirmā strādā Direktors, pie Otrā strādā Minna.
Reiz Pirmais un Otrais parakstīja Līgumu, ka Minna katru dienu iedos Direktoram Kartupeli.
Pēkšņi pie Pirmā atskrien Direktors: „šķīvis nav balts un Kartupelis nav dzeltens!!! Norāj Otro!”
Pirmais: „Tev garšo, esi paēdis? Gribi sarunāt citu krāsu? Aizej pie Minnas, kuru Tu satiec katru dienu, un viņai to pasaki!”
Paiet gadi. Direktors katru dienu ēd Minnas dotu Kartupeli, šad un tad pagaužas – tad nepatīk krāsa, citreiz šķīvis vai smarža. Bet tomēr katru dienu ir Kartupelis...

Atbilde: Septiņi
Septiņi
- 2015-04-18 12:32

Bet – Kontrole nav mazais bērns, Fotogrāfiju parāda televīzijā, kur to pamana Pirmais! Līgums, ilgi nedomājot, tiek saplēsts! Un pēc tam tiek norāts Direktors, jo Fotogrāfija ar Slieku bija viņam kabatā, nevis Pirmajam uz galda. Pirmais Direktoram uzdod jautājumu: „Kāpēc sūdzējies par Kartupeļa krāsu un smaržu, bet nepamanīji, ka tas nav Kartupelis?! Ēdi taču katru dienu!!”
Uz rājienu Direktors atbild kaunīgi: „ņe vinovataja ja...Es tak teicu, ka man tie Kartupeļi nepatīk....”

Atbilde: Septiņi
Septiņi
- 2015-04-18 12:33

Līdz pēkšņi ierodas Kontrole! Un – ak vai! Iztaisa Fotogrāfiju ar to, ko ēd Direktors! Fotogrāfijā redzama Slieka!!
Direktors stipri nokaunas, jo N-E-R-E-D-Z-Ē-J-A!! Kauna mākts, Fotogrāfiju ar Slieku iebāž kabatā...

Tenerife
- 2015-04-15 22:14

Tev, Inga Sig, smieklīgi, bet mums svarīgi, jo izskatās, ka beidzot tiksim vaļā no tā barotāja...

Dambo
- 2015-04-15 21:01

Es gan gribu pateikt PALDIES par drosmi to izdarīt. Ja māk lasīt ne tikai Privāto dzīvi, bet arī likumus, tad ir skaidrs, ka jebkura līguma pārtraukšanai vajag pamatīgus papīrus. Acīm redzot pēdējais Veterinārā diesta akts tāds arī ir bijis - no plikām emocijām - man garšo, man ne, man kečupu no cita brenda gribas..... nekas nenotiek. Skaidrs, ka tas kantoris vēl kasīsies un tamdēļ pratīgāk būtu nevis gausties, bet novērtēt, ka cilvēki ir bijuši drosmīgi un atbildīgi. Vēlreiz paldies no manas ģimenes.

Atbilde: Dambo
Inga Sig
- 2015-04-15 22:34

Ja Dambo zinātu, cik uz konkrētiem faktiem un līguma punktiem balstītu pretenziju tika iesniegtas Domē šo 5 gadu laikā, tad droši vien nepieminētu te Privāto dzīvi vai vēl mazāk kečupu. Protams, paldies arī no manas ģimenes, ka tas beidzot ir noticis! Tikai skaudri, ka bija jāsagaida priekšpēdējais mēnesis 5 gadu laikā, lai saņemtos to drosmi šādam solim.

Atbilde: Dambo
Dambo
- 2015-04-16 09:32

Līgumu protams neesmu lasījis, bet domāju, ka reizēm paldies par drosmīgām lietām ir jāpasaka. Paskati, kā tagad tā firmele cīnās pretī-nekam nepiekrīt un piesauc juristus. Es drīzāk piesauktu piketēt pie tā kantora mājas, ja šie negribēs aizvākties, kaut kā taču mēs katrs un visi varam iesaistīties un parādīt viņiem, kur iet....

Inga Sig
- 2015-04-15 20:43

Tiešām smieklīgi, ka BEIDZOT radies iemesls lauzt līgumu - kamēr nebija sižeti pa TV un PVD pārbaudes, tikmēr jautājums nebija pietiekami nopietns! Kad vecāki un skolotāji jau sen norādīja uz nepilnībām, tad 5 gadu laikā Domei nekas nelikās pietiekami pamatoti, lai līgumu pārtrauktu, kaut visas puses zināja, ka nepilnības tiek "novērstas" tikai formāli. Kad nu palicis pēdējais mēnesis, beidzot pašvaldība iedomājusies par bērnu veselību, apbrīnojami :) Ēdinātājiem jau vairs nav ko zaudēt, tāpēc arī savu īsto seju pat nav centušies piesegt kā līdz šim. Bet nu labi, ka tas murgs beidzot beidzas!

KristaBR
- 2015-04-15 08:48

Smiekliņš par to, ka Dome to neredzēja... Tagad direktori vainīgi...

Atbilde: KristaBR
Dambo
- 2015-04-15 21:02

Vai ta direktori un skolotāji tur neiet katru dienu???? Vismaz manā skolā pavisam notekti es gribētu lielāku rosību no vadītāja puses.

Atbilde: KristaBR
Zitina
- 2015-04-16 09:34

Kā tad nezināja - zināja ļoti labi, bet pie mums roka roku mazgā.
Ne pa velti Balodes kundze apmeklē skolas kafeinīcu nevis ēdnīcu.

Atbilde: KristaBR
Dambo
- 2015-04-17 20:55

Bet par ko tad direktori atbild? Vai tad viņu funkcija ir tikai iedot diplomus izlaidumā? Foršs amats, neko nedaru, algu gan jau ka nesliktu saņemu, kā kas tā neko nezinu.

skeptikje
- 2015-04-14 20:49

kas līdz mācību gada beigām tagad ēdinās bērnus?!

Atbilde: skeptikje
Administrācija
- 2015-04-15 11:09

Labdien!
Siguldas novada pašvaldība informē, ka saskaņā ar līguma nosacījumiem, līgums ar “Kretingos maistas” tiks pārtraukts no 24.aprīļa. Siguldas novada pašvaldība meklēs pagaidu risinājumu, uzrunājot uzņēmējus, kas līdz šī mācību gada beigām nodrošinās ēdināšanu minētajās trīs Siguldas mācību iestādēs.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi