×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-04-15
Maija sākumā Siguldā notiks ikgadējā Latvijas Stādu parāde

1. un 2. maijā Siguldas Svētku laukumā notiks 12. Latvijas Stādu parāde, kas vienlaikus atklāj dārzkopju aktīvās sezonas sākumu un tāpēc to iecienījuši Latvijas dārzkopji – gan amatieri, gan profesionāļi, jo tieši šajā reizē katrs var atrast sev kārotos stādus un visu nepieciešamo savam dārzam. Stādu parādē piedalās tikai stādu audzētāji no Latvijas, tā popularizējot un izceļot tieši Latvijas stādu audzēšanas nozari.

„Esam gandarīti, ka Stādu audzētāju biedrība ir izvēlējusies Siguldu kā Stādu parādei atbilstošāko norises vietu un atzinusi Siguldas novada pašvaldību par uzticamu sadarbības partneri. Ik gadu šis pasākums pulcē vairākus tūkstošus apmeklētāju ne tikai no Latvijas, bet arī no Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Šogad Stādu parāde Siguldā notiks jau piekto gadu, nemainīgi piedāvājot divas piepildītas dienas atpūtai un izklaidei, kā arī labāko satikšanās vietu tirgotājiem un dārzu īpašniekiem”, uz Stādu parādi Siguldā aicina Siguldas novada Domes priekšsēdētāja vietniece izglītības, kultūras un sporta jautājumos Līga Sausiņa. 

Visiem Stādu parādes apmeklētājiem no plkst.11.00 būs iespēja atpūsties un izklaidēties dažādās jautrās, radošās un izzinošās aktivitātēs. 12.Latvijas Stādu parādi iegavilēs folkloras kopa „Senleja”, ieskandinās pūtēju orķestris, bet uz lustīgiem dančiem aicinās Siguldas novada deju kolektīvi. Ziemā iztērēto enerģiju uzņemsim ar Rūtas Zaļajiem dabas stādu kokteiļiem, pavasara saules starus modināsim ar „Siguldas novada Cāļa 2015” un vokālās studijas „Siguldiņa” skanīgajām dziesmām. Ikviens sevī varēs pamodināt mākslinieku gleznošanas galerijā un radošajās siltumnīcās, bet harmonijai Lauku sētā – kopīgi meklēsim pasaules līdzsvaru spilvenu kaujās.

Tradicionāli Stādu parādes ietvaros tiek organizēts arī Latvijas amatniecības un lauksaimniecības izstrādājumu gadatirgus. Šogad tajā piedalīsies 100 amatnieki, kuri izstrādājumus gatavo pašrocīgi, izmantojot idejas, kas gūtas no latviešu tautas arheoloģiskā un etnogrāfiskā mantojuma, kā arī Latvijas lauku saimniecības, kuras audzē lauksaimniecības produkciju, un individuālie pārtikas produktu ražotāji.

Jau ziņots, ka ik gadu Latvijas Stādu parāde Siguldā ir nozares apmeklētākais pasākums, kas pulcē lielāko daļu Latvijas stādu audzētāju, turklāt pasākums divu dienu garumā apmeklētājiem ir bez maksas. Šogad pasākuma tēma ir tradicionālās Latvijas lauku sētas atspoguļojums, kas tiks veidots Siguldas Svētku laukuma centrā. Iedvesmu no izveidotā maketa varēs smelties ikviens apmeklētājs. Tāpat jau ierasti Siguldas novada Kultūras centra speciālisti rūpēsies par patīkamu un jautru noskaņu pasākuma dienās.

Organizē: Stādu audzētāju biedrība sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību. Atbalsta: A/s Latvijas Valsts meži, SIA Laflora, Fiskars, Tallink, BT1, Nature Expo. Informatīvi atbalsta: portāli www.tvnet.lv, www.delfi.lv, dārzkopības portāls www.horti.lv, dārzkopības žurnāls Dārza pasaule, sociālais portāls www.draugiem.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi