×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-04-17
Mākslinieka Jura Gagaiņa izstādes atklāšana „Siguldas Tornī”

24.aprīlī plkst.17.00 kultūras un mākslas telpā „Siguldas Tornis” notiks metālmākslinieka Jura Gagaiņa izstādes „Kuģi piestāj Segewoldē” atklāšana.

Mākslinieks Juris Gagainis ir profesors Latvijas Mākslas akadēmijā, bijis katedras vadītājs 33 gadus, metālmākslas dizaina virziena aizsācējs Mākslas akadēmijā.

Lielajai jubilejas izstādei izvēlēties tieši Siguldu pamudināja atmiņas un pateicība savam tuvākajam Skolotājam, arhitektam un keramiķim Pēterim Martinsonam. Pēteris nepaspēja, bet ļoti vēlējās izstādīties „Siguldas Tornī”. Pamudinājums bija arī tas, ka Sigulda un draudzīgie siguldieši viņa mākslu nedaudz jau pazīst.

Izstāde veidota, atskatoties uz radošo procesu dzīves laika griežos. Darbi ir ļoti dažādi: simboliskie, pat filozofiskie, ar ironijas pieskaņu veidotie kuģu likteņstāsti, sudraba rotas ar savu saturu, apgleznots porcelāns, emaljas darbi.

Izstāde iepazīstina arī ar mākslinieka daiļradi padomju Latvijas periodā. Šie darbi nāk no muzeja un mākslas savienības fondiem.

Metāls un metālmākslinieks Juris Gagainis ir cieši saistīti visu mūžu. Sākums meklējams jau bērnībā , jo dvīņu tēvs bija mašīnists uz dzelzceļa.
Metāls kā materiāls ir smags, pat reizēm bīstams. Mākslinieks uzskata sevi par izredzēto draudzībā ar metālu. Izglītībā un dzīvē sastaptie nozīmīgie cilvēki mākslinieku līdz šim brīdim stingri un noteikti noturējuši pie misijas – būt māksliniekam.
Izstāde būs apskatāma līdz 24.maijam.

Informāciju sagatavoja:
Līga Ādamsone

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi