×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-04-20
Siguldas novada Veselības dienas piedāvājumu izmanto vairāk nekā 500 novadnieki

Sestdien, 18.aprīlī, notika septītā Siguldas novada Veselības diena, kurā vairāk nekā 500 novadnieki izmantoja iespēju bez maksas saņemt ārstu konsultācijas, piedalīties vingrošanas un treniņu nodarbībās un veikt veselības pārbaudi.

Siguldas novada Veselības dienā iedzīvotāji bez maksas varēja saņemt konsultācijas pie neirologa, kardiologa, pulmonologa, dermatologa, fizioterapeita, audiologopēda, zobu higiēnista, kā arī veikt kāju vēnu skrīningu, pēdu datordiagnostiku, osteoporozes skrīningu, konsultēties ar Pacientu ombudu, kā arī veikt cukura, holesterīna un hemoglobīna līmeņa mērījumus, plaušu pārbaudi, noteikt asinsspiediena mērījumus, ķermeņa masas indeksu. Poliklīnikā bezmaksas konsultācijas sniedza okulists, endokrinologs un pēdu aprūpes kabinets.

Siguldas novada iedzīvotāju lielo aktivitāti novērtēja arī ārsti un speciālisti. Vidēji katrs ārsts šajā dienā pieņēma 25 pacientus, savukārt izmeklējumus veica krietni vairāk cilvēku, piemēram, hemoglobīnu pārbaudīja 175 cilvēki, cukura līmeni noteica 150 pacienti, holesterīnu – 110, plaušu pārbaudi veica 45 cilvēki, asinsspiedienu mērīja un ķermeņa masas indeksu noteica 120 Veselības dienas apmeklētāji, savukārt asinis ziedoja rekordliels skaits -  51 donors.

Pirmo reizi Veselības dienā bija iespēja piedalīties vingrošanas un treniņu nodarbībās. Studijas „Bosedīna” piedāvāto jogu apmeklēja vairāk nekā 20 cilvēki, tabatu - 16, savukārt zumbu apmeklēja 9 dalībnieki. Pateicoties aktīvā dzīvesveida apvienības „Green Grass” trenerim Andrejam Filipovam, novadniekiem bija iespēja izmēģināt TRX piekares sistēmas treniņus, kas ļauj vienlaicīgi strādāt visām muskuļu grupām. Savukārt māmiņām ar mazuļiem aktīvā Momyfit trenerīte vadīja stundu ilgu nodarbību brīvā dabā, ko izmantoja vairāk nekā 20 Siguldas jaunās māmiņas.

Lielu atsaucību guva tikšanās ar talantīgu aktrisi, grāmatu autori,  astroloģi un dzīvesziņas pazinēju Akvelīnu Līvmani. Sarunā par ezotēriku, astroloģiju un ikdienas veiksmes atslēgas meklējumiem piedalījās vairāk nekā 40 interesenti.

Lai uzlabotu un pilnveidotu Veselības dienas piedāvājumu, Pacientu ombuds aicināja apmeklētājus izteikt viedokli, aizpildot aptaujas anketu. Savu viedokli izteica vairāk nekā 50 apmeklētāji, no kuriem trīs saņems Siguldas slimnīcas dāvanu kartes Rehabilitācijas nodaļas apmeklējumam. Ar dāvanu kartes īpašniekiem Pacientu ombuds sazināsies personīgi. Iedzīvotājus, kuri vēlas izteikt ierosinājumus par Veselības dienas norisi, aicinām ieteikumus sūtīt uz e-pastu prese@sigulda.lv.

Siguldas novada pašvaldība Veselības dienu rīko sadarbībā ar organizāciju „Pacientu ombuds”. Paldies sadarbības partneriem: SIA „Siguldas Minerālūdens”, studijai „Bosedīna”, aktīvā dzīvesveida apvienībai „Green grass”, Siguldas slimnīcai, „Momyfit”, Veselības centram 4, Valsts asinsdonoru centram, SIA „Roche Latvija”, Vidzemes slimnīcai.

Plānots, ka nākamā Siguldas novada Veselības diena norisināsies septembrī.
 

Youtube

 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi