×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-04-20
Silvijas Lapiņas zīmēto portretu izstāde Siguldas pagasta Kultūras namā

4.maijā jau 25 gadus svinam Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu un Siguldas pagasta Kultūras namā šajā dienā, kā ik gadu, atklājam īpašu izstādi kādam no Siguldas novada māksliniekiem. Šoreiz novadnieces Silvijas Lapiņas zīmēto portretu izstādi „Pieskāriens”. Pieskārieni, tāpat kā vārdi, mēdz būt dažādi, bet atšķirība ir tajā, ka vārdus mēs dažkārt palaižam gar ausīm, toties pieskārienu sajūtam un izbaudām. Šis Silvijas pieskāriens ir dažādu personu portretu radīšanā, kā iespēja pieskarties lielajai mākslai, kura savā laikā netika īstenota, bet klusībā tā tapusi un šodien nākusi tautās.

Tāpat kā saules pieskārienu varam radīt paši un mīlestību citiem uzdāvināt ar vārdiem, tā šo izstādi Silvija dāvina Siguldas novada iedzīvotājiem, viesiem un draugiem. „Cik pieņemami man ir izdevies uzzīmēt siguldiešus, par to lai spriež izstādes apmeklētāji. Kritiku pieņemu un atvainojos visiem tiem cilvēkiem, kurus esmu mēģinājusi portretēt un kaut ar pirkstu galiņiem pieskarties lielajai mākslai, kāpēc arī izstādei šāds nosaukums,” teic Silvija Lapiņa.

Silvijas Lapiņas zīmēto portretu izstādē „Pieskāriens” apmeklētāji neklātienē varēs tikties ar modeļiem, kuri pat nav pozējuši ilgas stundas un nezina, ka ir tapis viņu portrets. Zīmējumos redzami Siguldas novada iedzīvotāji un Latvijā atpazīstamas personas: Indulis Ranka, Raimonds Pauls, Gatis Šļūka, Marija Naumova, Niks Matvejevs, Dainis Dukurs, Anna Jurkāne, Voldemārs Gudovskis un daudzi citi..

Gaidīsim Jūs izstādes atklāšanā pirmdien, 4.maijā, plkst.16.00 Siguldas pagasta Kultūras namā Zinātnes ielā 7B. Izstādi būs iespēja aplūkot līdz 24.maijam darba dienās no plkst.10.00 līdz 19.00, sestdienās un svētdienās no plkst.10.00 līdz 14.00. Ieeja – bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas pagasta Kultūras nama vadītāja
Terēzija Leimane


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi