×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-04-21
Zēnu komanda Latvijas Jaunatnes volejbola čempionātā izcīna 2.vietu

Latvijas Jaunatnes volejbola čempionāta finālsacensības D2 vecuma grupā zēniem (2003.gadā dzimušiem un jaunākiem) norisinājās 17. - 18.aprīlī Jēkabpilī. Pavisam 14 komandas trijās grupās divos apļos noskaidroja katras grupas divas labākās komandas, kuras varēs piedalīties finālsacensībās. Siguldas komanda savā priekšsacīkšu grupā palika 2.vietā un kopā ar Jēkabpils SS ieguva tiesības piedalīties finālsacensībās. Vēl mūsu grupā spēlēja Daugavpils BJSS, Balvu BJSS un Jēkabpils SS II komanda. Bez Jēkabpils sporta skolas un Siguldas Valsts ģimnāzijas, iegūstot pirmās divas vietas savās priekšsacīkšu grupās, uz finālsacensībām vietu izcīnījušas Kuldīgas novada sporta skola un Liepājas rajona sporta skola, Minusas Volejbola skola un Vecumnieku novada Domes sporta skola.

Šajā vecumā grupā spēles notiek pēc mini volejbola noteikumiem – laukuma izmērs ir 12m x 6m (lielā volejbola laukuma izmērs ir 18m x 9m), katrā komandā jābūt diviem sastāviem (katrā sastāvā spēlē četri spēlētāji), komandai ar pretinieka komandu jāizspēlē četrus setus (katras komandas abi četrinieki tiekas ar pretinieka komandas diviem četriniekiem). Bumbu pāri tīklam jāspēlē ar piespēli (nedrīkst gremdēt) un nedrīkst bloķēt pretinieka raidīto bumbu.

Siguldieši turnīru iesāka apņēmīgi, un tika uzvarēta Vecumnieku NDSS komanda ar 4:0 (21:1; 21:19, 21:5, 21:17). Pirmās dienas otrajā spēlē punkti līdzīgi tiek dalīti ar Minusas VS komandu 2:2 (21:15; 14:21; 19:21; 21:19). Pēc pirmās dienas punktu guvums līdzīgs četrām komandām - Minusas VS, Jēkabpils BJSS, Liepājas RSS un Siguldas VĢ. Līderos izvirzās Kuldīgas NSS, bet bez uzvarām paliek Vecumnieku NDSS. Otrajā dienā siguldiešus gaida liels pārbaudījums – pēc kalendāra atlikušās trīs spēles ir jāspēlē pēc kārtas bez pārtraukumiem. Kuldigas NSS komanda, pret kuru Siguldai ir nākamā spēle, līdz šim vēl nav zaudējusi nevienu setu. Spēle izvēršas diezgan vienlīdzīgi un punkti tiek dalīti uz pusēm 2:2 (21:17; 13:21; 21:17; 13:21), paverot mums labas iespējas nokļūt uz goda pjedestāla. Tad pretī stājas Jēkabpils SS komanda. Šī spēle, kā vēlāk izrādījās, ir pati izšķirošā. Gandrīz nepieļaujot savas kļūdas, pacietīgi nospēlējot bumbas aizsardzībā, kā arī izturot vietējo tiesnešu palīdzību savējiem, Jēkabpils SS komanda tiek uzvarēta ar 3:1 (21:17; 21:14; 21:9; 12:21). Priekšsacīkšu divās spēlēs Jēkabpils SS komandu neizdevās uzvarēt (1:3 un 2:2). Pirms pēdējās spēļu kārtas atpaliekam no Kuldīgas NSS komandas par diviem punktiem, bet esam priekšā Jēkabpils SS komandai divus punktus, Liepājas RSS trīs punktus, Minusas VS četrus punktus, Vecumnieku NDSS krietni atpaliek. Par katru uzvarētu setu komanda iegūst 2 punktus, zaudēts sets komandai dod 1 punktu. Minusas VS jāspēlē pret Vecumnieku NDSS (Vecumnieku komanda vēl nav uzvarējusi nevienu setu), Jēkabpils SS jāspēlē pret Kuldīgas NSS (Jēkabpils komandai ļoti nepieciešami punkti, lai tiktu pie medaļām), Siguldas komandai jāspēlē pret Liepājas RSS. Matemātika vienkārša – zaudējot 0:4 paliekam ārpus pirmā trijnieka, zaudējot 1:3 vai nospēlējot vienādi 2:2 mums 2. vai 3.vieta, uzvarot spēli ar 3:1 vai 4:0 zemāk par 2.vietu nevaram būt. Pie malas ar matemātiku un ejam laukumā. Mūsu pirmais četrinieks, kurš līdz šim turnīrā vēl nav zaudējis nevienu setu, paliek uzticīgs sev un uzvar arī Aizputes komandas abus sastāvus, savukārt otrais četrinieks abus setus dala līdzīgi un Liepājas RSS tiek uzvarēta ar 3:1 (21:14; 21:9; 21:8; 9:21). Beidzoties pārējām pēdējās kārtas spēlēm, kur Kuldīgas NSS – Jēkabpils SS 2:2, Minusas VS – Vecumnieku NDSS 3:1, noslēgumā 1.vietā Kuldīgas NSS (35 punkti), 2.vietā Siguldas VĢ (34 punkti), 3.vietā Jēkabpils SS (31 punkts), 4.vietā Minusas VS (30 punkti), 5.vietā Liepājas RSS (29 punkti), 6.vietā Vecumnieku NDSS (21 punkts).

Turnīra noslēgumā katrā komandā tika noteikti labākie spēlētāji – mūsu komandā labākā spēlētāju balvas saņem Dāvis Vēvers un Gustavs Auziņš. Vēl Siguldas komandā spēlēja Sandijs Suhānovs, Ralfs Knēža, Reinis Rorbaks, Kārlis Jaundžeikars, Klāvs Vilde un Mārtiņš Šatrovskis. Paldies zēniem par lielisko sniegumu un pēc nelielas atpūtas jāsāk gatavoties vasaras pludmales volejbola sacensibām, protams, būtu ļoti patīkami ja varētu atkārtot zāles volejbola sasniegumus.
Vēl pēdējās spēles Latvijas Jaunatnes volejbola čempionātā D1 vecuma grupā zēniem jānospēlē Siguldas komandai. Par 7. - 10.vietu jāsacenšas ar Zvejniekciema vsk., Talsu NSS un Liepājas RSS. Spēles notiks Siguldas VĢ sporta zālē 1.maijā, sacensibu sākums plkst.12.00.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas VĢ sporta skolotājs
Normunds Šulte


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi