×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-04-22
Siguldā notiks starptautisks seminārs pirmsskolas skolotājiem

No šī gada 23. līdz 26.aprīlim Siguldā „Hotel Sigulda” notiks starptautisks seminārs pirmsskolas skolotājiem no 10 Eiropas valstīm par projektu "Metodes un eTwinning sadarbības projektu izmantošanu pirmsskolā". Semināra mērķis ir pilnveidot skolotāju prasmes projektu metodes izmantošanā un eTwinning projektu īstenošanā, pielietojot mūsdienīgas mācību metodes un modernās tehnoloģijas. Semināru organizē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra Eiropas skolu sadarbības tīkla eTwinning ietvaros. Nodarbības vadīs programmas „Iespējamā misija” absolvente eTwinning vēstniece Edīte Sarva.

Seminārā piedalās skolotāji no Latvijas, Igaunijas, Čehijas Republikas, Norvēģijas, Francijas, Portugāles, Grieķijas, Kipras, Horvātijas un Ungārijas. Semināra laikā (piektdien, 24.aprīlī) paredzēta vizīte Priekuļu pirmsskolas izglītības iestādē „Mežmaliņa”, kuras pedagogi īstenojuši veiksmīgus eTwinning projektus – tie vairākkārt guvuši atzinību, ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas līmenī. Iestādes vadītāja Kristīne Bernāne ir eTwinning vēstniece Latvijā. Vizītes laikā par eTwinning projektiem, kas veidoti sadarbībā ar Priekuļu bērnudārzu „Mežmaliņa”, stāstīs pirmsskolas skolotāja no Grieķijas Anna Karidi Pirounaki.

Seminārā skolotāji praktiskās nodarbībās apgūs starptautisku eTwinning projektu plānošanu soli pa solim – projekta sadarbības partneru atrašana, ideju apkopošana, mērķu formulēšana, projekta plānošana atbilstoši veiksmīga projekta kritērijiem, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju rīku izvēle projekta īstenošanai, eTwinning virtuālās projekta platformas TwinSpace efektīva izmantošana, projekta integrēšana mācību saturā, projekta reģistrēšana.

Nodarbību saturs seminārā tiek plānots, izmantojot aktīvās mācīšanās pieeju "mācies darot", līdz ar to nodarbību saturs tiks apgūts, veicot praktiskus uzdevumus atbilstoši sasniedzamajam rezultātam. Tas ļaus skolotājiem nostiprināt apgūtās prasmes un sekmīgāk nodot seminārā iegūtās zināšanas skolēniem un citiem kolēģiem skolā.

eTwinning ir Eiropas skolu sadarbības tīkls, kura mērķis ir veicināt izglītības iestāžu sadarbību, izmantojot informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT). eTwinning tiek īstenots Eiropas Savienības izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta programmas Erasmus+ ietvaros, izmantojot projektu kā metodi mācību un audzināšanas procesā un veicinot skolotāju tālākizglītību IKT un valodu jomā. 2014.gadā eTwinning.net platformā reģistrējies 771 izglītības darbinieks, gada laikā īstenots 321 mācību projekts. Kopš 2005.gada eTwinning programmā reģistrējušies vairāk nekā 3000 izglītības darbinieku no 1005 Latvijas izglītības iestādēm, īstenojot vairāk nekā 1400 projektu (2015.gada janvāra statistika).


Informāciju sagatavoja:
Baiba Suseja,
LR Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras
Eiropas Savienības programmu daļas vecākā referente,
eTwinning komunikācijas speciāliste


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi