×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-04-27
Siguldieši aktīvi piedalās Lielajā Talkā

Lielā Talka, kas notika 25.aprīlī, jau astoto gadu pulcēja iedzīvotājus, lai kopīgiem spēkiem sakoptu Latviju. Arī Siguldas novada iedzīvotāji 25.aprīlī aktīvi piedalījās Lielās Talkas aktivitātēs, savācot vairāk nekā 110 kubikmetrus atkritumu.
 
Siguldas novada iedzīvotāji bija pieteikuši vairāk nekā 10 vietas, kuru sakopšanā varēja iesaistīties ikviens novadnieks. Liela aktivitāte bija vērojama Līvkalna ielas kvartālā, Tautas parka teritorijā pie Siguldas pils kompleksa, teritorijā pie Siguldas Romas katoļu baznīcas, Saules parkā un teritorijā gar dzelzceļa sliedēm, kā arī Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē, kurā teritorijas labiekārtošanas darbos piedalījās arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma un Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.
 
Talkas ietvaros Siguldas novada talciniekiem izdalīti aptuveni 3000 atkritumu maisi. Siguldas novada pašvaldības Īpašumu, būvniecības un investīciju pārvaldes galvenā dārzkopības speciāliste Dita Laure skaidro, ka pagaidām vēl precīzi nav zināms, cik tonnu atkritumu novadnieki savākuši, bet kopējais savākto atkritumu daudzums pārsniegs 110 kubikmetrus.
 
„Lielās Talkas laikā novada iedzīvotāji sakopa publiskās teritorijas un apskates objektus. Kopīgi sakoptas dzelzceļa malas, vairākas Gaujas senielejas vietas (Lakstīgalas grava, Raganas katls, Lorupes krasti) un citi dabas objekti. Diemžēl šogad samazinājusies skolu aktivitāte, tomēr ceru, ka nākamajos gados atjaunosies tradīcija, kad skolēni iesaistās teritoriju sakopšanas talkās. Tajā pašā laikā esam gandarīti par iedzīvotāju aktivitāti un vēlmi sakopt savus dzīvojamos kvartālus, piemēram, Saules parka tuvumā esošie iedzīvotāji bija pulcējušies kuplā pulkā un kopīgi sakopa Saules parku un dzelzceļa nodalījuma joslu. Kā katru gadu aktīvi darbojās arī Līvkalna ielu kvartāla iedzīvotāji. Liels prieks par sakoptajām autoceļu malām,” stāsta Dita Laure un mudina novada iedzīvotājus arī nākamajos gados laicīgi plānot un iesaistīties publisku teritoriju sakopšanā.
 
Siguldas novada pašvaldības speciāliste Dita Laure norāda, ka šogad talkas laikā īpaša uzmanība pievērsta mazdārziņiem, kuri redzami no autoceļiem un nereti rada nesakoptu teritoriju iespaidu.
 
„Mēs visi, lai cik ļoti rūpētos par dabu, šķirotu atkritumus, atstājam „ekoloģisko pēdu”, tāpēc piedalīšanās Lielajā Talkā ir mūsu atlīdzinājums dabai!” atzīst Guntars Ruskuls, kurš bija talkas organizators Līvkalna ielas kvartālā. „Talkojām visa ģimene, jo mums ir svarīgi bērniem iemācīt sakopt vidi ap sevi. Diemžēl reizēs, kad esi sakopis kādu vietu un pēc laika tur atkal parādās, atkritumi, piemēram, pudeles, mans entuziasms krītas. Dažas Siguldas gravas varētu tīrīt vēl 10 gadus, bet tik un tā atkritumi tur būtu, jo tos atstāj daudzie dabas taku apmeklētāji, kas neprot savus atkritumus nogādāt līdz tuvākajām urnām,” sakopt apkārtējo vidi arī ikdienā rosina G.Ruskuls novērtējot, ka siguldieši ir aktīvi talkotāji un labprāt piedalās savu un publisko teritoriju sakopšanā.
 
Lielās Talkas projekta mērķis līdz Latvijas 100.dzimšanas dienai ir padarīt Latviju par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē.

Informāciju sagatavoja:
Simona Čeičiniece


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi