×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-04-28
Siguldas komanda uzvar konkursa "eXperiments" pusfinālā

Ceturtdien, 23.aprīlī, Rīgā, AS "Latvenergo" birojā notika Latvenergo koncerna erudīcijas konkursa "eXperiments" Rīgas reģiona pusfināls. Spēles rezultāts bija negaidīts – uzvaru Rīgas reģiona pusfinālā izdevās izcīnīt Siguldas komandai "Elitārais zibsnis", kura turpinās cīņu par ceļojumu uz Rodas salu Grieķijā.

Konkursa pusfināla kārtā komandām bija jāveic vairāki praktiski un āķīgi uzdevumi, kuru risināšanai jauniešiem nācās atsaukt atmiņā fizikas formulas un arī likt lietā savu erudīciju. Līdz pat pēdējam uzdevumam pārliecinošā līderpozīcijā atradās Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda "Karstgalvji" un Limbažu novada ģimnāzijas komanda "Dzintars", tomēr pēdējā uzdevumā situācija būtiski mainījās.

Komandām ar dažādu materiālu palīdzību – plostu, mērlenti, elektroniskajiem svariem – bija jānosaka, kāda ir maksimālā krava, ko drīkst iekraut plostā. "Karstgalvji" un "Dzintars" izvēlējās riskēt un ievietoja plostā tik smagu kravu, ka tā izrādījās pārāk liela un plosti nogrima, tādējādi nodrošinot negaidītu uzvaru komandai "Elitārais zibsnis".

Rīgas reģiona pusfināla kopvērtējums:

  1. Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda "Elitārais zibsnis" – 20 punkti
  2. Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda "Karstgalvji" – 17 punkti
  3. Limbažu novada ģimnāzijas komanda "Dzintars" – 16 punkti
  4. Jaunpils vidusskolas komanda "Bozoni" – 10 punkti
  5. Tukuma 3. pamatskolas komanda "Elektrošoks" – 9 punkti

Erudīcijas konkursa "eXperiments" fināls, 23.maijā, būs skatāms kanālā LNT.

Latvenergo koncerns erudīcijas konkursu organizē jau 20 gadus. 2014./2015. mācību gada sezonā ”eXperiments” tiek rīkots kopā ar ceļojumu aģentūru „Jēkaba ceļojumi”, graudu pārstrādes uzņēmumu „Dobeles dzirnavnieks”, žurnālu zinātkāriem lasītājiem „Uzzini!”, izglītības uzņēmumu „Lielvārds”, skolēnu un studentu karti „ISIC”, mācību portālu par fiziku www.fizmix.lv, unikālu un neparastu brīvā laika pavadīšanas iespēju veidotāju „Quest Lab”,  „Jauno Rīgas teātri”, radiostacijām „Kurzemes radio” un „Divu krastu radio”, Latvijā lielāko jauniešu izklaides portālu „Spoki.lv”, „Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri”, kā arī līderi Latvijas čipsu tirgū „Ādažu īstie Čipsi”, kinoteātri „Cinamon”, ūdens aktīvās atpūtas bāzi „Veikot.lv” un vienu no tautā mīlētākajiem zīmoliem „Kārums”.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi