×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-04-29
Makšķerēšanas kārtība Matiņu ezerā

Sakarā ar projekta „Matiņu ezera hidrobūves – meniķa rekonstrukcija” īstenošanu pazeminājies ezera ūdens līmenis, līdz ar to pieņemti jauni makšķerēšanas kārtības noteikumi Matiņu ezerā, novēršot zivju pārzvejas risku. Pamatojoties uz likuma „Zvejniecības likums” (5.panta 4.daļu, 6.panta 5.daļu, 10.pantu), noteikts, ka amatierzveja – makšķerēšana Matiņu ezerā no 2015.gada 1.maija līdz 1.oktobrim atļauta tikai no krasta. Kontroli par rīkojuma izpildi pārraudzīs Siguldas novada Pašvaldības policija un Siguldas novada ezeru uzraugs.

Biedrība „Četri krasti” ir uzsākusi Eiropas Zivsaimniecības fonda (EZF) pasākuma „Teritorijas attīstības stratēģiju īstenošana” atbalstītā projekta „Matiņu ezera hidrobūves – meniķa rekonstrukcija” (identifikācijas Nr.13-04-ZL06-Z401201-000010)  realizāciju. Patlaban notiek remontdarbu sagatavošanas darbi – ūdens līmeņa pazemināšana ezerā, lai atsegtu slūžas un varētu tām piekļūt. Pēc ūdens nolaišanas Matiņu ezers uz laiku atgriezīsies savās vēsturiskajās dabiskajās robežās. To, ka remontdarbi notiek pavasarī pēc plūdiem, nosaka klimatiskie faktori un EZF līdzfinansējuma saņemšanas termiņi.

Slūžu remontdarbu veikšanas laikā ezera līmenis ir stipri pazemināts, kā rezultātā notikusi visu ezerā dzīvojošo zivju pārmērīga koncentrācija atlikušajā ezera dziļajā daļā, tādejādi radot risku to pārzvejai gadījumā, ja makšķerēšanai tiktu izmantotas laivas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi