×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-04-30
Tiekas siguldieši – Vislatvijas vietējo padomju deputātu kopsapulces dalībnieki

Ceturtdien, 30.aprīlī Siguldas novada bibliotēkā norisinājās ikmēneša sarunu cikla „Pēcpusdienas sarunas” sestā tikšanās. Aprīļa sarunu tēma – atskats uz Vislatvijas vietējo padomju deputātu kopsapulci, kas pirms 25 gadiem norisinājās Daugavas stadionā, pieņemot aicinājumu Latvijas PSR Augstākajai Padomei un Latvijas tautai neatliekami izlemt par Latvijas valstiskās neatkarības atgūšanu.

Tikšanās īpašais viesis bija novadpētnieks, Siguldas novada 2012.gada Goda novadnieks Aivars Janelsītis, kurš vairakkārt bijis ievēlēts Siguldas pilsētas deputātu padomē, bet 1990.gadā ievēlēts par pilsētas padomes priekšsēdētāja vietnieku.

Sarunās A.Janelsītis kopā ar bijušajiem padomju deputātiem vērtēja vietējo padomju lomu Latvijas valsts neatkarības atgūšanā, dalījās atmiņu stāstos par piedzīvoto un aicināja arī klātesošos bijušos padomju deputātus dalīties savās atmiņās par piedzīvoto pirms 25 gadiem.

Diskusiju Aivars Janelsītis sāka ar stāstu par piedalīšanos konferencē „Vietējo padomju loma Latvijas neatkarības atgūšanā”, kas notika šī gada aprīlī. Viņš sarunas biedrus iepazīstināja ar dokumentu krājumu “Vietējo padomju deputātu loma Latvijas valsts neatkarības atgūšanā”, piebilstot, ka krājumā tieši siguldiešu deputātu iesūtītie materiāli no personīgajām dienasgrāmatām ir kā pamats šim izdevumam, lai lasītājs spētu izprast to, kā deputāti gatavojās un brauca uz Vislatvijas vietējo padomju deputātu kopsapulci.

Aivars Janelsītis atminējās, ka Vislatvijas vietējo padomju deputātu kopsapulce sākās aptuveni pulksten 12.00. Brīdī, kad bija jābalso, A.Janelsīti pārņēmušas satraukuma trīsas, bet netālu sēdošās sievietes esot raudājušas. Tajā pašā laikā netālu no Daugavas stadiona, kur norisinājās kopsapulce, atradās apbruņotās armijas vienības, taču tajā brīdī par to neviens nedomāja. Kopsapulcē galvenokārt piedalījās Rīgas un Latvijas Augstākās padomes deputāti – kopā apmēram 8080 dalībnieki.

Informāciju sagatavoja:
Simona Čeičiniece


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi