×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-05-11
Atklāta izstāde par Siguldas novada dižģimenēm

Piektdien, 29.maijā, plkst.19.00 Siguldas pagasta Kultūras namā atklāta izstāde „Siguldas novada spēks un lepnums – dižģimenes”. Izstādē apskatāmi vareni dzimtas koki – genogrammas, dzimtu fotogrāfijas, īsi dzīves stāsti par Vētru, Čivču, Gudovsku, Jumiķu, Konošonoku, Neimaņu, Turausku, Bēržu, Harlinsku, Šķesteru-Buku, Vāveru, Gercānu, Nikolajevu, Šicu un Zilveru dzimtām. Dižģimeņu godināšanas koncertā uzstājās Siguldas novada dziedošās un muzicējošās ģimenes: Melngalvji, Spriņģi, Laizānes, Jansoni, Ērmaņi-Peiči, Bērzes un Urbanoviči.

Kopš šī gada sākuma Siguldas pagasta Kultūras nams realizē Izglītības un kultūras komitejas atbalstīto projektu „Siguldas novada spēks un lepnums – dižģimenes!” par novada dižākajām dzimtām, kuras daudzās paaudzēs sakuplojušas, izpētījušas savu dzimtas koku un, protams, devušas pievienoto vērtību Siguldas novada izaugsmei, tagad ir piekritušas piedalīties projektā un ļāvušās publicitātei.

Projekta ietvaros veikti pētījumi un apzinātas potenciālās, stiprās ģimenes Siguldas novadā. Projekta laikā ierakstītie audio materiāli apstrādāti un pārveidoti par anotācijām ceļojošajai izstādei. Radītas mākslinieciski kvalitatīvas fotogrāfijas ar Siguldas novada stiprajām dzimtām, kurās atklājas novadnieku raksturs, nodarbošanās, vaļasprieki, dzimtu tradīcijas.

Projekta dalībniekus pārstāv skolotāji, sportisti, mediķi, uzņēmēji, mākslinieki, kādas reliģiskas konfesijas pārstāvji, zinātnieki un vienkārša darba darītāji.

29.maija pasākumā būs iespēja ne tikai tikties ar izvēlētajām ģimenēm, bet arī aplūkot viņu dzimtu fotogrāfijas, kā arī iepazīties ar īsiem dzīves stāstiem – kur dzimuši, auguši, skolojušies un ar ko nodarbojušies senči, un ko dara viņi paši. Bez tam būs aplūkojami varenie dzimtas koki – genogrammas, kurās sistematizētas radnieciskās saites strukturētajā attēlojumā. Varēs uzzināt, kas katru dzimtu raksturo, kas ir šo ģimeņu vērtību pamatā, kur viņi smeļas spēku un kāds ir devums Siguldai, novadam un Latvijai.

Izstāde Siguldas pagasta Kultūras namā būs apskatāma līdz 21.jūnijam darba dienās no plkst.10.00 līdz 19.00, sestdienās un svētdienās no plkst.10.00 līdz 14.00. Ieeja bez maksas.

Pēc tam ceļojošā izstāde dosies pa novadu un to varēs redzēt augustā – Jūdažu Sabiedriskajā centrā, septembrī – Mores pagasta Tautas namā, oktobrī – Siguldas novada bibliotēkā un Allažu bibliotēkā.

* Fotogrāfijā redzams Šicu ģimenes dzimtas koks.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas pagasta Kultūras nama vadītāja

Terēzija Leimane


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi