×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-05-12
Tūrisma uzņēmēji tiekas Siguldas tūrisma forumā

Piektdien, 8.maijā, SPA viesnīcā "Ezeri" norisinājās Siguldas novada tūrisma forums, kurā pulcējās nozares uzņēmēji, lai pārrunātu tūrisma aktualitātes pirms aktīvās vasaras sezonas sākuma.

Forumā uzņēmējus uzrunāja Ekonomikas ministrijas Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta Ārvalstu investīcijas piesaistes, tūrisma un eksporta veicināšanas nodaļas vadītājs Jānis Volberts, norādot, ka Siguldas tūrisma nozare aug straujāk nekā nozare kopumā valstī. Volberts arī uzsvēra pozitīvo viesnīcu rādītāju pieaugumu, tomēr aicināja aktīvāk strādāt pie jaunu tūrismu produktu veidošanas, lai palielinātu viesnīcu noslogojumu visa gada garumā.

Ar savu pieredzi forumā dalījās uzņēmējs Ivars Beitāns, kurš informēja klātesošos par jau notiekošo gaisa trošu ceļa stacijas rekonstrukciju Siguldas pusē, par plānoto "Aerodium" sezonu, kā arī šīs vasaras jauno tūrisma produktu "Sigulda Adventures", kas nodrošinās transfēru no Rīgas viesnīcām uz gumijlēkšanas, vagoniņa un "Aerodium" atrakcijām Siguldā. Tāpat I.Beitāns aicināja citus tūrisma uzņēmējus būt aktīvākiem sociālo mediju izmantošanā, veidojot kvalitatīvu saturu, regulāri komunicējot ar šo auditoriju un palielinot sava uzņēmuma apgrozījumu.

Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģionālās administrācijas direktora vietnieks Mārtiņš Zīverts informēja tūrisma nozares uzņēmējus par plānotajiem infrastruktūras rekonstrukcijas darbiem, kuri tiks pabeigti šogad. Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāvis iepazīstināja klātesošos arī ar jauno projektu – serpentīna ceļu Siguldas pusē no Svētku laukuma līdz Peldu ielai.

SIA "Siguldas slimnīca" valdes loceklis Valdis Siļķe stāstīja par medicīnas tūrisma attīstību Siguldā, iepazīstinot ar "Siguldas slimnīcas" iepriekšējo gadu rādītājiem, kā arī informējot klātesošos par vēl diviem unikāliem medicīnas tūrisma uzņēmumiem Siguldā – jau veiksmīgi darbojošos "Valtera protēžu laboratoriju" un "Stereotaktiskās radioloģijas centru Sigulda", kura atklāšana plānota 2015.gada rudenī.

Foruma noslēgumā projekta "Gaujas Nacionālā parka tūrisma klastera attīstība" koordinatore Alda Bražūne informēja par plānotajām projekta aktivitātēm 2015.gadā.

Foruma apmeklētājus Siguldas novada uzņēmēji iepazīstināja ar saviem produktiem – "Siguldas saldējumu" un svētku dzērienu "Rabarber".

Plānots, ka turpmāk Siguldas novada tūrisma forums tiks organizēts reizi gadā. Pārējā laikā ar nozares aktuālajiem jautājumiem turpinās darboties Siguldas novada Tūrisma konsultatīvā padome, kuras sēdes ir atklātas un tajās var piedalīties ikviens interesents.
 

Youtube

Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi