×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-05-12
Noslēgusies Pierīgas izglītības iestāžu koru II kārtas skate

Gatavojoties XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, 12.maija pēcpusdienā Siguldas 1.pamatskolā noslēdzēs Pierīgas novadu izglītības iestāžu koru II kārtas skate, saskaņā, ar kuras rezultātiem maija beigās tiks paziņoti laureāti un tie, kas apstiprināti dalībai svētkos.

Skatē piedalījās astoņi kori no Stopiņu, Siguldas, Inčukalna, un Saulkrastu novadiem. Korus vērtēja pieredzes bagāti un Latvijā pazīstami diriģenti, žūrijas komisijas priekšsēdētājs: Romāns Vanags, žūrijā – Jānis Erenštreits, Mārtiņš Klišāns, Arvīds Platpers un Rita Platpere. Siguldu pārstāvēja trīs kori – Siguldas 1.pamatskolas zēnu koris un Siguldas 5.-9.klašu koris (diriģente Evija Rozena) un Siguldas Valsts ģimnāzijas jauktais koris (diriģents Jānis Rožkalns).

No Siguldas novada skolēnu koriem šogad skatē vislabākie rezultāti ir Siguldas 1.pamatskolas 5.-9.klašu korim. Meiteņu balsis skanēja ļoti tīri un skanīgi – iegūta I pakāpe un kopvērtējumā 41,95 punkti. Zēnu korim – I pakāpe, 40 punkti, Siguldas Valsts ģimnāzijas korim – II pakāpe, 38 punkti. Šobrīd Siguldas novadā visvairāk skolēnu koru ir Siguldas 1.pamatskolā, kur dziedāšanas tradīciju gadiem veidoja skolotāja Olga Jakāne. Skolotāja līdzi just un apsveikt savu skolnieci un tradīciju turpinātāju Eviju Rozenu bija ieradusies arī skates laikā. Pateicoties skolas direktora Valteram Mačam, skolā koris ir pieejams jau no 1.klases. Kā novērtēja daudzi žūrijas komisijā esošie diriģenti, tieši šādā veidā nodrošināma pēctecība un tas, ka vēlākajos gados skolēniem ir gan prasmes, gan vēlēšanās dziedāt korī.

Komisijas kopvērtējums ir pieejams mājaslapā www.dziedundejo.lv sadaļā – "Dalībniekiem".

Informāciju sagatavoja:
Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece
Sandra Ķirule

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi