×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-05-18
Siguldas Orientēšanās festivāls pulcē vairāk nekā 800 dalībnieku

Pagājušajā nedēļas nogalē – 16. un 17. maijā, Siguldā norisinājās Orientēšanās festivāls, kurā piedalījās vairāk nekā 800 dalībnieku no Latvijas un kaimiņvalstīm. Dalībnieki sacentās piecās orientēšanās disciplīnās.

Sestdien Svētku laukumā dalībniekiem tika piedāvāts izmēģināt spēkus foto orientēšanās, foto leģendas, labirinta un sprinta orientēšanās distancēs. Festivāla labirinta disciplīna atradās Svētku laukumā. Katrs varēja izvēlēties kādā no trim dažāda garuma distancēm. Vīriešu konkurencē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Edijs Šmits, bet sieviešu konkurencē vidējā distancē uzvaru izcīnīja Olli Kantane, bet garajā – Sandra Grosberga. Interesanti, ka garajā distancē trīs sieviešu grupas uzvarētājas bija ātrākas par ātrāko no vīriešiem – Ediju Šmitu.

Foto-o un foto leģendas distances piedāvāja iepazīt Siguldu no cita skatpunkta, dodoties pastaigā pa ielām un pagalmiem. Foto-o disciplīnā, savācot maksimālo punktu skaitu, uzvaru izcīnīja komanda „Enkura turētāji” (Aigars Šics un Zane Catlakša). Foto leģendā trīs komandas spēja tikt galā ar visiem uzdevumiem, tāpēc uzvarētājs tika noteikts pēc distancē pavadītā laika. Pirmo vietu izcīnīja komanda „Vienalga nav”, kuras sastāvā startēja pieredzējuši orientieristi Kristīne Veita un Ivars Žagars.

Līdztekus festivālam norisinājās Latvijas čempionāts sprinta distancē. Sportisti sacentās divdesmit dažādās vecuma grupās, cīnoties par Latvijas čempiona titulu. Elites vīriešu grupā uzvaru izcīnīja Andris Jubelis, bet sieviešu konkurencē – Līga Ārniece.

Svētdien Orientēšanās festivāls turpinājās ar garo distanci tehniski sarežģītajos Nītaures mežos. Tāpat kā sprinta distancē uzvaru sieviešu elites grupā izcīnīja Līga Valdmane, tuvāko sāncensi apsteidzot par 7 minūtēm. Vīru elites grupā pārliecinoši uzvarēja Latvijas labākais orientierists Edgars Bertuks 13.5 km garo distanci veicot 1 stundā un 23 minūtēs tuvāko sekotāju apsteidzot par 6 minūtēm. Jāatzīmē, ka tautas grupā uzvaru izcīnīja Aija Stradiņa.

Orientēšanās festivāls tika organizēts ar Siguldas novada Domes atbalstu.

Atgādinām, ka ar  Orientēšanās festivālu sākas ceļš uz 2018.gada Pasaules Orientēšanās čempionātu, kas notiks Siguldā un Rīgā.


Informāciju sagatavoja:
Matīss Ratnieks

 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi