×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-05-27
Saņemts atzinums par Siguldas panorāmas rata drošību – pēc ekspertīzes norādīto nepilnību novēršanas, atrakcija var turpināt darbību

Jau ziņots, ka 2014.gada oktobra nogalē beidzās Siguldas novada pašvaldības un SIA “Kūrnams” noslēgtais zemes nomas līgums par teritoriju, uz kuras atrodas Siguldas panorāmas rats. Lai pieņemtu lēmumu par 40 gadus nokalpojušā panorāmas rata darbības turpināšanu un gūtu pārliecību par atrakcijas drošību, Siguldas novada pašvaldība Rīgas Tehniskās universitātes Nesagraujošo testēšanas metožu laboratorijai pasūtīja ekspertīzi. Pašvaldības izveidota komisija maija beigās konstatēja, ka SIA „Kūrnams” ir novērsis visas ekspertīzes norādītās nepilnības, tādēļ Siguldas novada Dome ir noslēgusi zemes nomas līgumu ar SIA “Kūrnams” un Siguldas panorāmas rats ir atsācis darbību.

Saskaņā ar Siguldas novada pašvaldības darba uzdevumu, Rīgas Tehniskās universitātes speciālisti veica iekārtas dzelzsbetona konstrukciju, būvniecībā izmantotā betona, cauruļvadu tehniskā stāvokļa, balsta pēdas betona stiprības un citus mērījumus, tāpat tika identificēti defekti panorāmas rata kulbām un veikta rata slodzes pārbaude.

Ekspertīzes rezultātā Rīgas Tehniskās universitātes Nesagraujošo testēšanas metožu laboratorijas vadītājs sniedzis vairākus norādījumus uz nepieciešamajiem uzlabojumiem un nepilnībām, kurus novēršot, SIA „Kūrnams” var turpināt ekspluatēt ierīci. Saņemti ieteikumi par metāla konstrukcijas plaisu aizmetināšanu, atveru izveidi lietus ūdeņu novadīšanai, tāpat sniegti vairāki ieteikumi betona virsmu erozijas mazināšanai. Tāpat rekomendēta jumtiņu un vējtveru uzstādīšana kulbām.

Pamatojoties uz ekspertu atzinumu un atkārtotas pārbaudes, kurā secināts, ka SIA „Kūrnams” veicis visus ekspertīzes laikā konstatētos uzlabojumus, Siguldas novada pašvaldība noslēgusi zemes nomas līgumu ar uzņēmumu līdz 2018.gada 29.maijam.

Atgādinām, ka Siguldas panorāmas rats ir viena no tām apmeklētājus izklaidējošajām atrakcijām, kura iekļauta Latvijas bīstamo iekārtu sarakstā. Pašvaldības bažas par iekārtas drošību radīja fakts, ka panorāmas rata apmeklētāji pēdējos gados tika ielaisti tikai katrā otrajā atrakcijas kabīnītē, kā arī tas, ka pašvaldībai pieejamajā dokumentācijā nav norādīts pirms 40 gadiem ražotās ierīces ekspluatācijas termiņš.

Panorāmas rats, no kura paveras Gaujas senielejas ainava no 30 metru augstuma, atrodas Siguldā, Leona Paegles ielā 21 un darbojas jau kopš 1974.gada 11.septembra.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi