×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-06-05
ID karšu īpašniekiem izdevīgi piedāvājumi Opermūzikas un Blūza svētku biļetēm

Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē Siguldas ID karšu īpašniekiem iespējams iegādāties biļetes par īpašām cenām uz Blūza svētkiem un Siguldas Opermūzikas svētkiem. Uz Blūza svētkiem Siguldas ID karšu īpašniekiem līdz 10.jūlijam ir iespējams iegādāties biļeti par 10 eiro, savukārt iegādājoties biļeti uz Opermūzikas svētku koncertiem līdz 24.jūlijam, uzrādot ID karti, tiks piemērota 10% atlaide. Tikai ID karšu īpašniekiem pieejamas biļetes uz operu „Zelta Zirgs" un Galā koncertu C1 sektorā par 18 eiro. Biļešu skaits ir ierobežots!Biļešu iepriekšpārdošana Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē Pils ielā 10. Informācija un biļešu rezervācija pa tālruni 29548365.

25.jūlijā plkst.18.00 (ieeja jau no plkst.17.00) Siguldas pilsdrupu estrādē notiks jau sestie Siguldas Blūza svētki.

Blakus pašmāju mūziķiem festivāla skatuve pulcēs arī blūzmeņus no ASV, Austrijas un Lietuvas. Patlaban savu dalību ir apstiprinājis jaunais Latvijas blūzmenis Jānis Zvērs, jeb „Johnny B Beast”, kas dziesmas uz ģitāras izpilda pat ar blašķi un šotu glāzīti. Uz skatuves kāps gados jauns pašmāju kolektīvs „The Coco'nuts”, kā arī Latvijas blūza vecmeistars Jānis Vanadziņš ar savu kolektīvu „Mozambika”.Festivālu turpinās viesi no ārzemēm: Teksasas blūza dziesminieks Kīgens Makinrojs (Keegan McInroe Band) ar saviem domubiedriem no Lietuvas. No Amerikas savas Eiropas turnejas ietvaros Siguldā uzstāsies arī Sedriks Bernsaids (Cedric Burnside Project). Mūziķis jau vairākkārt ir atzīts par labāko blūza bundzinieku un piecas reizes saņēmis prestižo „The Blues Music Award” balvu. Koncertu noslēgumā uz skatuves kāps blūza ērģēlnieks Rafaels Resnigs no Austrijas (Raphael Wressnig & The Soul Gift Band) ar savu grupu. Hammond ērģeļu cienītājiem būs iespēja izbaudīt viņa aizrautīgo priekšnesumu uz īstām B3 ērģelēm ar Leslie rotorskaļruņiem. 2013. gadā žurnāla “Downbeat” aptaujā Rafaels tika nominēts “gada labākā ērgelnieka” kategorijā.

Biļetes var nopirkt Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā. Biļetes cena iepriekšpārdošanā patlaban ir 12 eiro, no 8. jūnija 15 eiro, pasākuma dienā 20 eiro. Bērniem līdz 10 gadu vecumam ieeja ir bez maksas un tikai vecāku pavadībā.
 

Savukārt no 31.jūlija līdz 2.augustam XXIII Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki.

Piektdien, 31.jūlijā plkst.19.00 Livonijas ordeņa Siguldas pilī notiks lielkoncerts „Mēs no Latvijas”, kurā uzstāsies visi izcilākie latviešu solisti – Dināra Rudāne, Andžela Goba, Liene Kinča, Krišjānis Norvelis, Romans Poļisadovs, Andris Ludvigs, Rihards Mačanovskis un citi. Koncerta diriģents Andris Poga, piedalīsies festivāla orķestris, pareizticīgo vīru koris „Logos” un festivāla koris. Biļešu cena no 20 līdz 30 eiro.

1.augustā plkst.15.00 Jaunās pils dārzā  koncerts „Jaunie talanti”.

1.augustā plkst.21.00 Arvīda Žilinska operas „Zelta zirgs” brīvdabas oriģināliestudējums Gunta Gailīša režijā, diriģents – Atvars Lakstīgala. Galvenajās lomās: Antiņš – Jānis Kurševs, Saulcerīte – Jolanta Strikaite, Baltais tēvs – Jānis Apeinis, Melnais Princis – Andris Ludvigs, citās lomās – Juris Ādamsons, Andris Lapiņš, Kristīne Gailīte, Aira Rūrāne, Krišjānis Norvelis u.c. Dekorācijas un tērpi Krista un Reinis Dzudzilo. Biļešu cena no 20 līdz 40 eiro.

Ar šo iestudējumu svētku organizatori šogad vēlas godināt četrkāršu jubileju – Rainim – 150, komponistam Arvīdam Žilinskim – 110, operas „Zelta zirgs” pirmizrādei – 50, bet Antiņa lomas izpildītājam tenoram Jānim Zāberam – 80 gadu.

2.augustā plkst.13.00 koncerts Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā, kurā Miervaldis Jenčs un Antra Bigača izpildīs melodiskās Emīla Dārziņa solodziesmas Ginta Bērziņa pavadījumā.

2.augsustā plkst.18.00 Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku greznais Galā koncerts „Ielūdz Klementīne Margeine un Marsello Alvaress”.
Koncertā piedalīsies pasaulē vispieprasītākais un visvairāk dziedošais tenors, kuru kā labāko pasaulē atzinuši arī tenori Frančesko Meli un Huans Diego Floreza – Marčello Alvarezs (Argentīna), franču izcilais mecosoprāns Klementīne Margeine, kura pagājušā gada Siguldas Opermūzikas svētkos bija izcila Karmenas lomā. Koncertā piedalīsies Dmitro Popovs (Ukraina), - pirmoreiz uz Siguldas Opermūzikas svētku skatuves kāps izcila māksliniece – soprāns Marina Rebeka (Latvija), kura ar lieliem panākumiem ir debitējusi  Ņujorkas Metropoles operā, izpildot Donnas Annas lomu Mocarta operā „Dons Žuans" ar Džeimsu Levinu pie diriģenta pults. Donnas Annas lomā dziedātāja iejutīsies arī Berlīnes Vācu operā, Cīrihes operā, Vīnes Valsts operā un Čikāgas Liriskajā operā. 2010.gadā Marina Rebeka ar lieliskiem panākumiem debitēja titullomā Džuzepes Verdi operā „Traviata” Koventgārdena operā. Marinas Rebekas straujos, galvu reibinošos panākumus šobrīd var salīdzināt tikai ar Annas Ņetrebko karjeras kāpumu, kā arī orķestris un koris, diriģents Vladimirs Kiradžijevs. Biļešu cena no 30 līdz 60 eiro.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi