×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-06-08
Atklāta Alīdas Lindes auduma darinājumu izstāde

5.jūnijā Alīdas Lindes studijā ikviens interesents varēja pārliecināties, ka stellēs top māksla. Izstādē var apskatīt rokdarbnieču austos tērpus un aksesuārus.

Telpa, kurā atrodas izstādes objekti, ir izrotāta ar krāšņiem tautas tērpiem, plecu lakatiem, paklājiņiem, cimdiem un citiem skaistiem un neparastiem objektiem. Katrs no šiem darbiem ir oriģināls roku darinājums, tāpēc katram no tiem ir pievienots tā autora vārds, lai vērotāji zinātu kā veikumu viņi apbrīno.

Izstādes atklāšanas gaitā darbnīcas vadītāja padalījās ar interesantiem stāstiem par to kā katrs no šiem krāšņajiem rokdarbnieču darinājumiem ir tapis. Tika godinātas visas izstādē redzamo darinājumu autores. Arī pašas autores sniedza mazliet detalizētāku ieskatu savu darbu veidošanas procesā. Atklājās, ka pie dažiem no izstādē izvietotajiem darbiem ir pavadītas pat vairāk nekā divpadsmit stundas pēc kārtas, kas apliecina autoru apņēmību un mīlestību pret aušanu. Vakara gaitā tika pieminēts arī fakts, ka daži no izstādē redzamajiem darbiem ir novērtēti arī aiz Latvijas robežām.

Apmeklētājiem ir iespējams apskatīt smalkā rakstā adītus pirkstaiņus, kuri, kā atklāja Alīda Linde, bijuši pieprasīti arī Norvēģijā. No sākuma pasūtījumā bijis tikai viens cimdu pāris, taču pēc pavisam neilga laika nācies koncentrēt visus spēkus, jo pasūtījums vairākkārt pieaudzis. Atsaucoties uz vadītājas teikto, viena šāda cimda izveidošana prasa aptuveni vienu dienu.

Izstādē redzamie darinājumi ir tapuši gan uz darbnīcā pieejamajām stellēm, gan arī rokdarbnieču mājās, taču svarīgākais ir tieši darba tikums un kvalitāte. Jautāta par to, kā šis process aizsākās, Alīda atbild, ka pie viņas ar lūgumu apgūt aušanu ir vērsušās vairākas interesentes un šī iespēja ieinteresēja arī Alīdu pašu. Tajā pašā laikā vadītāja nepieļauj domu, ka varētu nodarboties ar masveida ražošanu: „Šī noteikti nav ražošana. Šeit viss ir tikai sirdslieta un prasmju apgūšana. Prasmju, kuras ļoti ieinteresē.”

Izstāde būs apskatāma līdz 12.jūnijam, katru darba dienu no plkst.14.00 līdz plkst.18.00 Siguldā, Poruka ielā 11.
    
Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada Kultūras pārvaldes praktikants
Matīss Kleinbergs

    
    
    

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi