×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-06-09
„A2 stafetēs” uzvar „Ozons” un „Meridiāns”

Pagājušās nedēļas nogales sestdienā, 6.jūnijā, Silciema stacijas apkārtnē notikušajās biedrības „A2” un Latvijas Orientēšanās federācijas rīkotajās Latvijas stafešu kausa 3.posma sacensībās „A2 stafetes” par uzvarētājiem kļuva orientēšanās klubu „Ozons” (vīriešu elitē) un „Meridiāns” (sieviešu elitē) komandas, kuras ir līderi arī sezonas kopvērtējumā.

Uz starta līnijas stafetēs stājās 47 trīs cilvēku komandas, kuras sacentās dažādās vecuma grupās ātrajā Silciema apvidū. Sieviešu elitē konkurence bija pieticīga – startēja tikai trīs komandas, bet tas netraucēja cīņai par uzvaru izvērsties pietiekami interesantai.

Pirmajā etapā „Ozona” komandu vadībā izvirzīja Liene Tamuža, kura sagādāja savai komandai 6:21 lielu pārsvaru pār „Meridiāna” pārstāvi Ilzi Bužu. Otrajā etapā gandrīz trīs minūtes atguva „Meridiāna” Dace Buža, tomēr „Ozona” līderpozīciju saglabāja Madara Brice. Pēdējā etapā Elizabete Blūmentāle no „Ozona” devās ar 3:27 lielu pārsvaru pār Kristīni Bertuku, taču ar to nepietika. K.Bertuka, kura šogad atgriezusies Latvijas izlasē, panāca un apsteidza jaunāko konkurenti, sagādājot „Meridiānam” kārtējo uzvaru Latvijas Stafešu kausa posmā. Galu galā pirmo vietu no otrās šķīra 3:15.

Pēc līdzīga scenārija noritēja arī sacensības vīriešu elitē, kurā bija vairāk dalībnieku – 7 komandas. Andris Cāns no „Meridiāna” komandas pirmajā etapā izvirzījās vadībā, izmantojot konkurentu kļūdas un garākus distanču variantus. Jāsaka, ka farstu dēļ distanču atšķirība varēja sasniegt pat 600m. Guntis Māliņš no orientēšanās kluba „Kāpa” stafeti pēc pirmā etapa nodeva kā otrais, 2:22 aiz līdera, bet „Ozonu” pārstāvošais Mārtiņš Skujenieks maiņā ieradās 4:07 aiz līdera. Otrajā etapā kļuva skaidras divas līderu komandas, jo „Meridiāna” Kārlis Kaminskis zaudēja 10 minūtes ātrākajiem un atkāpās uz ceturto vietu. „Kāpas” Jānis Peilāns savā etapā bija 50 sekundes ātrāks nekā „Ozona” Kalvis Brūns un raidīja Edgaru Bričonoku izšķirošajā etapā 2:40 priekšā Jānim Tamužam no „Ozona”. J.Tamužs ātri vien panāca un apsteidza konkurentu, finišēja pirmais, iekrājot 5:08 pārsvaru pār „Kāpas” komandu, kuri finišēja otrajā vietā. Kristaps Magone „Meridiāna” komandai pēdējā etapā atguva trešo pozīciju.
Līdz ar šīm sacensībām ir aizvadīti jau 3 no 4 Latvijas Stafešu kausa posmiem. Pēdējais no tiem – Latvijas čempionāts – notiks 6.septembrī pie Amatciema.

„A2 stafešu” rezultāti meklējami organizatoru interneta vietnē.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Orientēšanās federācijas preses dienesta pārstāvis
Jānis Tamužs


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi