×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-06-10
Šodien Siguldā notiks VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku koncerts

No 25. līdz 28. jūnijam Rīgā un Latvijas novados norisināsies VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētki, atzīmējot šīs tradīcijas 20 gadus. Šo gadu laikā svētki sarīkoti visās tradīcijā iesaistītajās dalībvalstīs. Simboliski, ka tieši jubilejas gadā svētki atgriežas Latvijā.  

Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku novadu dienā – 27.jūnijā, koru koncerti notiks vairākās Latvijas pilsētās, arī Siguldā. Koncertā Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies 9 ārvalstu un 16 Latvijas kori – koncerts būs senlolotā sapņa par Siguldas Dziesmu svētkiem pieteikums un tajā piedalīsies arī Siguldas novada jauktie kori “Spārni” un “Sigulda”, kā arī jauniešu koris “Atvars”. Koncerta mākslinieciskais vadītājs ir Siguldas koru apriņķa virsdiriģents Jānis Baltiņš.

Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku programma Siguldā, 27.jūnijā:

  • 13.00 „Ahjo Esemble” kora (Somija) koncerts Siguldas luterāņu baznīcā;
  • 17.30 ārvalstu koru uzstāšanās Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā;
  • 18.30 svētku gājiens no Siguldas dzelzceļa stacijas līdz Siguldas pilsdrupām;
  • 19.00 Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku koncerts Siguldas pilsdrupu estrādē.

Ieeja visos pasākumos – bez maksas.

Uzmanību! Pasākuma laikā plānoti satiksmes ierobežojumi
Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku laikā 27.jūnijā no plkst.18.30 līdz plkst.19.00 satiksmei tiks slēgta Pils iela gājiena maršrutā (no Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma Ausekļa ielā 6 līdz Livonijas ordeņa Siguldas pilij Pils ielā 18).

 

Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku tradīcija iedibināta 1995.gadā ar mērķi pulcēt kopā Baltijas un Ziemeļvalstu amatierkorus, izkopjot Dziesmu un deju svētku tradīcijai raksturīgo kopdziedāšanu, t.sk. a cappella izpildījumā, kura raksturīga Baltijas valstīm. Iepriekšējie svētki notikuši - Latvijā (1995), Zviedrijā (1997), Norvēģijā (2000), Lietuvā (2002), Igaunijā (2008), Islandē (2010) un Somijā (2012). Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku noslēguma koncerts norisināsies 28.jūnijā Mežaparka Lielajā estrādē Rīgā. Svētku noslēguma koncerts vienlaikus būs arī Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmas noslēguma pasākums Latvijā, tādējādi piesaistot gan Latvijas, gan visas Eiropas sabiedrības uzmanību dziesmu svētku tradīcijai.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi