×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-06-11
ID karšu piedāvājumi uz Ričarda Bona un Rošīnas Mērfijas koncertiem, Opermūzikas un Blūza svētkiem

Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē Siguldas ID karšu īpašniekiem iespējams iegādāties biļetes uz Rošīnas Mērfijas koncertu, Blūza svētkiem un Siguldas Opermūzikas svētkiem par īpašām cenām.

20.jūnijā Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies pasaulslavenais džeza mūziķis Ričards Bona un grupa “Mandekan Cubano” ar karstiem Kubas ritmiem, kurus iesildīs pašmāju talanti “Very Cool People”.
Ričarda Bona basģitāras solo ir tik nepieradināti inovatīvi, ka visas pasaules jaunie mūziķi dedzīgi tiecas tos atdarināt vai vismaz pietuvināties meistarībā. Viņa kompozīcijas apvieno afrikāņu poliritmus, harmonisku virtuozitāti un popdziesmu komponista talantu, kas kopā veido neaizmirstamas un visiem saprotamas melodijas. Viņa aranžējumi ir gandrīz simfoniski, hipnotizējot mūs ar ar negaidītām balsu un instrumentu nokrāsām. Savukārt sekstetā “Mandekan Cubano” Bona apvienojis izcilus Ņujorkas džeza mūziķus. Kā jau pauž nosaukums, tas tapis, iedvesmojoties no Latīņamerikas un jo īpaši kubiešu mūzikas, kas apvienojumā ar tradicionālā džeza pieskārienu padara katru Bonas un viņa mūziķu uzstāšanos par unikālu piedzīvojumu.
Biļetes iepriekšpārdošanā uz Ričarda Bona koncertiem pieejamas „Biļešu servisa” tirdzniecības vietās. Biļetes cena 29 eiro. Siguldas ID karšu īpašniekiem biļetes ar 50% atlaidi.

23. jūlijā Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies Rošīna Mērfija (Roisin Murphy). Ekstravagantās īru soliste ir kādreizējā dueta „Moloko” soliste, bet kopš 2004.gada solomāksliniece, kas izdevusi jau trīs albumus, no kuriem jaunākais, “Hairless Toys”, iznāca šī gada maijā.
Biļetes iepriekšpārdošanā uz Rošīnas Mērfijas koncertiem pieejamas „Biļešu servisa” tirdzniecības vietās. Biļetes cena 30 – 34 eiro. Siguldas ID karšu īpašniekiem biļetes ar 50% atlaidi.

25.jūlijā plkst.18.00 (ieeja jau no plkst.17.00) Siguldas pilsdrupu estrādē notiks sestie Siguldas Blūza svētki. Blakus pašmāju mūziķiem festivāla skatuve pulcēs arī blūzmeņus no ASV, Austrijas un Lietuvas. Latviju Blūza svētkos pārstāvēs jaunais Latvijas blūzmenis Jānis Zvērs jeb „Johnny B Beast”, gados jauns kolektīvs „The Coco’nuts”, kā arī Latvijas blūza vecmeistars Jānis Vanadziņš ar savu kolektīvu „Mozambika”. Pasākumā muzicēs arī Teksasas blūza dziesminieks Kīgens Makinrojs (Keegan McInroe Band) ar saviem domubiedriem no Lietuvas. No Amerikas savas Eiropas turnejas ietvaros Siguldā uzstāsies Sedriks Bernsaids (Cedric Burnside Project) – mūziķis, kas jau vairākkārt ir atzīts par labāko blūza bundzinieku un piecas reizes saņēmis prestižo „The Blues Music Award” balvu. Koncertu noslēgumā uz skatuves kāps blūza ērģēlnieks Rafaels Resnigs no Austrijas (Raphael Wressnig & The Soul Gift Band) ar grupu. Hammond ērģeļu cienītājiem būs iespēja izbaudīt viņa aizrautīgo priekšnesumu uz īstām B3 ērģelēm ar Leslie rotorskaļruņiem.
Biļetes iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās. Biļetes cena 15 eiro, pasākuma dienā – 20 eiro. Siguldas ID karšu īpašniekiem, iegādājoties biļetes Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē līdz 10.jūlijam, biļešu cena ir 10 eiro. Bērniem līdz 10 gadu vecumam ieeja ir bez maksas, tikai vecāku pavadībā.

Savukārt no 31.jūlija līdz 2.augustam Siguldas pilsdrupās notiks XXIII Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki.

Piektdien, 31.jūlijā, plkst.19.00 Livonijas ordeņa Siguldas pilī notiks lielkoncerts „Mēs no Latvijas”, kurā uzstāsies visi izcilākie latviešu solisti – Kalvis Kalniņš, Dināra Rudāne, Andžella Goba, Liene Kinča, Krišjānis Norvelis, Romans Poļisadovs, Andris Ludvigs, Rihards Mačanovskis un citi. Piedalīsies festivāla orķestris, pareizticīgo vīru koris „Logos” un festivāla koris. Biļešu cena – no 20 līdz 30 eiro.

1.augustā plkst.15.00 Jaunās pils dārzā koncerts „Jaunie talanti”. Koncertā piedalīsies Londonas Karaliskās Mūzikas akadēmijas studente Laura Lolita Peresivana, jaunā un talantīgā vijolniece, daudzu starptautisku konkursu laureāte Ticiana Geitus, Mihails Čulpanovs (tenors), Valts Urtāns (Zābera vokālā konkursa Grand Prix ieguvējs) un arī vairāku starptautisku konkursu laureāts Reinis Sprūde (mežrags). Biļešu cena – 3 eiro.

1.augustā plkst.21.00 Arvīda Žilinska operas „Zelta zirgs” brīvdabas oriģināliestudējums Gunta Gailīša režijā, diriģents – Atvars Lakstīgala. Galvenajās lomās: Antiņš – Jānis Kurševs, Saulcerīte – Jolanta Strikaite, Baltais tēvs – Jānis Apeinis, Melnais Princis – Andris Ludvigs, citās lomās – Juris Ādamsons, Andris Lapiņš, Kristīne Gailīte, Irma Pavasare, Aira Rūrāne, Krišjānis Norvelis, Liene Lasmane u.c. Dekorācijas un tērpi – Krista un Reinis Dzudzilo.
Biļešu cena – no 20 līdz 40 eiro. Siguldas ID karšu īpašniekiem Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē ir pieejamas biļetes C1 sektorā, kuru cena ir 18 eiro, biļešu skaits ir ierobežots.

2.augustā plkst.13.00 koncerts Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā, kurā Miervaldis Jenčs un Antra Bigača izpildīs melodiskās Emīla Dārziņa solodziesmas Ginta Bērziņa pavadījumā.

2.augsustā plkst.18.00 Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku greznais Galā koncerts „Ielūdz Klementīne Margeine un Marsello Alvaress”. Koncertā piedalīsies pasaulē vispieprasītākais un visvairāk dziedošais tenors Marčello Alvarezs (Argentīna) un franču izcilais mecosoprāns Klementīne Margeine, kura pagājušā gada Siguldas Opermūzikas svētkos bija izcila Karmenas lomā. Pirmoreiz uz Siguldas Opermūzikas svētku skatuves kāps izcila māksliniece – soprāns Marina Rebeka (Latvija), kura ar lieliem panākumiem debitējusi Ņujorkas Metropoles operā, izpildot Donnas Annas lomu Mocarta operā „Dons Žuans”.
Biļešu cena – no 30 līdz 60 eiro. Siguldas ID karšu īpašniekiem Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē ir pieejamas biļetes C1 sektorā, kuru cena ir 18 eiro, biļešu skaits ir ierobežots.

Biļetes uz Siguldas Opermūzikas svētkiem iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās. Siguldas ID karšu īpašniekiem, iegādājoties biļetes Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē līdz 24.jūlijam, tiks piemērota 10% atlaide.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi