×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-06-26
Noslēgusies pirmā nometne „Pētnieku lidojums Laurēnijā”

Pirmā nometne „Pētnieku lidojums Laurēnijā” ir noslēgusies, lai ar jaunu sparu un pieredzi turpinātu izglītot bērnus jau augustā.

Lai arī pēdējā nometnes dienā projekta „Pētnieku lidojums Laurēnijā” dalībniekus sagaidīja lietus, lielo un mazo laurēnu garastāvoklis bija labs, jo devāmies „fantāziju lidojumā”. No mācību gadā un nometnes laikā savāktiem otrreiz pārstrādājamiem materiāliem (PET pudelēm, drēbēm, žurnāliem, CD diskiem u.c.) laurēni veidoja skolas un mājas ikdienai noderīgas lietas: sēžamos pufus, dekorus, fotogrāfiju rāmīšus, galda organizatorus, kā arī paklājiņus soliņiem skolas āra klasei.

5. un 6.klašu skolēni turpināja strādāt pie baskāju takas izveidošanas, ko lielā sajūsma aprobēja nometnes dalībnieki, skolotāji un viesi. Dienas noslēgumā skolēni kopā ar vecākiem sanāca kopā, lai atcerētos nometnes notikumus, pārrunātu veiksmes un neveiksmes, izveidotu kopīgu stāstu par nometnē piedzīvoto un  padomātu par tālākiem plāniem un uzlabojumiem.

No sarunām ar bērniem un vecākiem, kā arī „Jaunā pētnieka” dienasgrāmatām, ko katras dienas noslēgumā pildīja nometnes dalībnieki, tāpat arī vecāku aizpildītājiem anketām varam secināt, ka nometne bija veiksmīga: „saturīga, jēgpilna, interesanta, izzinoša programma. Nometnes saturs un uzdevumi tiešām bija saistīti ar Latvijas dabu. Nometne palīdzēja bērniem iepazīt pētnieku ikdienu un iepazīties ar īstu pētnieku darbu,” „mēs esam ļoti, ļoti apmierināti ar nometni. Manuprāt, tā bija saturīga un bērnam vajadzīga; bērns nāca mājās priecīgs par pašu nometni, tajā piedzīvoto un uzzināto. Vērtīgi bija arī tas, ka bērniem bija iespēja satikties ar interesantiem dabas pētniekiem,” „ļoti noderīgas un atbilstošas nodarbības nometnes laikā. Bērniem ļoti patika. Nākošgad gaidīsim šo nometni atkal. Liels paldies organizētājiem un nometnes skolotājiem,” „šī, manuprāt, bija lieliska nometne – saturīgākā no līdz šim pieredzētajām. Bērniem ļoti patika, un mums, vecākiem, patika tas, ka attīstījis bērnus”.

Mēs, nometnes pedagogi, arī esam apmierināti par paveikto. Redzot bērnu ieinteresētību, klausoties un atbildot uz nebeidzamajiem bērnu jautājumiem par dabā notiekošiem procesiem, lasot atsauksmes par nometni, sapratām, ka bija vērts pārvarēt visus šķēršļus un doties piecu dienu ceļojumā. Nometnes dalībnieki, viņu vecāki, pedagogi ir pateicīgi Latvijas vides aizsardzības fondam par finansiālo atbalstu un veiksmīgo sadarbību. Paldies arī Artim Murānam un hosteļa „KABA” personālām par nometnes nodrošināšanu ar telpām un izpalīdzību. Vēl paldies pavārei Gintai par garšīgam brokastīm, pusdienām un launagiem. Paldies vecākiem par atsaucību, par sagādātajiem otrreiz pārstrādājamiem materiāliem, īpašs paldies Ralfa Reitera, Karlīnas Lapiņas, Paula Oliņa, Zanes un Jāņa Odziņu tētim un Beatrises Beverīnas Gredzenas brālim par fiziskā darba un materiālo resursu ieguldījumu baskāju takas pamatu veidošanai.

Liels paldies pedagogu komandai, nometnes vadītājai Līgai Dombrovskai, medmāsai Lolitai Sostei par ieguldīto darbu un sirsnību. Visi nometnes dalībnieki un viņu vecāki, pedagogi pateicamies: Mārim Ansim Mitrevicam, Andai Andrušaitei, Uģim Piterānam, Intai Somai, Maijai Grandānei, Viesturam Vintulim, Uldim Saulītim, Andrim Habermanim par ieguldīto darbu un sirds gudrību.

Informāciju sagatavoja:
Valentīna Voiciša


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi